07. jun. 2023 - 11:36

Carinas datter blev sparket ned af hest: ‘Jeg er nervøs for, at hun vil dø’Ambulancen holder i familiens indkørsel, da Emma bliver hentet og hastet til traumecentret

Carina Wulffelds 10-årige datter Emma blev i weekenden sparket ned af en hest, da hun gik ude i familiens hestefold. Det resulterede i en tur på traumecentret og en indlæggelse i flere dage. Den unge piges mor frygtede for sin datters liv

En ambulance og en akutlægebil haster med blå blink og lyd mod traumecentret på Gødstrup Sygehus i Herning.

Annonce

Bag i ambulancen ligger 10-årige Emma og foran sidder hendes mor Carina Wulffeld, der er dybt bekymret for sin datters liv.

Emma er kort tid forinden blevet sparket hårdt af en 600 kilo tung hest i ribbene, og ingen ved på nuværende tidspunkt, hvor slemt kvæstet den unge pige er.

Hun har svært ved at trække vejret og klager over store smerter i kroppen.

Sådan udspillede en voldsom lørdag aften sig for familien Wulffeld fra den midtjyske by Vinderup, der endte med at sende den 10-årige pige flere dage i en hospitalsseng.

Annonce

“På det her tidspunkt, da vi kører mod hospitalet, der er jeg fuldstændig i panik. Jeg er nervøs for, om min datter vil dø. Jeg har lige set Emma blive sparket så hårdt af en stor hest, at hun er fløjet op til fem meter igennem luften,” fortæller en chokeret Carina Wulffeld til Presse-fotos.dk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hestefolden ved familien Wulffelds hus i Vinderup

SE OGSÅ: RØRT FAR EFTERLYSTE KVINDE, DER TOG SIG AF HANS DATTER EFTER UHELD: “JEG SKYLDER DIG EN KÆMPE TAK”

Hendes datter Emma var ude i familiens hestefold ved deres adresse, hvor flere heste går rundt og hygger sig.

Annonce

Emma har to ponyer i folden, som hun vil ud at holde med selskab. Men da en af de større heste pludselig ser sig ondt på en af ponyerne, går det galt.

“Jeg står omkring 50 meter fra stedet og kan se, at den store hest bakker bagenden hen mod ponyen, hvor Emma også står, og så råber jeg bare neeej!,” fortæller Carina Wulffeld.

Den store hest sparker hårdt, men rammer ikke ponyen. I stedet sidder sparket og hesteskoen lige under armen i ribbene på den 10-årige pige, der flyver igennem luften.

“Det første, jeg tænker, er, at hun er blevet sparket i hovedet. Jeg ved ikke, hvad jeg tænker bagefter, jeg skal bare hen til hende,” siger Carina Wulffeld.

Da hun kommer hen til sin datter, kan hun konstatere, at hun er ved bevidsthed.

“Men hun ligger bare og hulker, har svært ved at trække vejret og har meget ondt. Hun siger ikke så meget,” fortæller Carina Wulffeld.

Den panikslagne mor får ringet 1-1-2, og 10 minutter senere kommer ambulancen til familiens adresse med udrykning.

Emma kommer ind på en båre bagerst i ambulancen sammen med sin mor, og så går turen hastigt mod Gødstrup Sygehus i Herning.

“Jeg får at vide, vi skal køre mod sygehusets traumecenter med udrykning, og så vender alt bare rundt i mig. Det kan være alt eller ingenting det her, tænker jeg,” fortæller Carina Wulffeld om turen i ambulancen ind mod hospitalet.

Ambulancen når at køre omkring 10 kilometer, før de mødes med en akutlægebil på vejen, hvor også en læge kommer 10-årige Emma til undsætning.

Lægen kommer ind i ambulancen og lægger et drop på den unge pige, mens turen går videre mod traumecentret.

På Gødstrup Sygehus bliver Emma indlagt, får taget røntgenfoto og kontrolleret på andre måder.

Ikke længe efter kan Carina Wulffeld ånde lettet op.

“Først her begynder jeg at tro på, at min datter ikke er i livsfare. Vi får at vide, hun har brækket tre ribben, men at alt ellers ser okay ud inde i hendes krop,” fortæller den lettede mor, der mener, at hendes datter faktisk slipper billigt.

“Hun bliver indlagt i tre nætter, hvor vi efterfølgende endelig får lov at tage hjem. De beholdt Emma indlagt på grund af de brækkede ribben, og fordi de skulle være sikre på, at der ikke var opstået indre blødninger,” siger Carina Wulffeld.

(Artiklen fortsætter under billedet)

10-årige Emma sammen med den hest, der sparkede hende. Billedet er taget efter den voldsomme episode, og nu har Emma både ridehjelm og sikkerhedsvest på, når hun nærmer sig

SE OGSÅ: POLITIET RYKKER UD: ‘DER ER MEGET BLOD I LEJLIGHEDEN’

Tirsdag formiddag er Carina Wilffelds datter endelig hjemme i familiens hus i Vinderup igen.

Men denne gang er det med nogle noget anderledes regler omkring hestene ude i folden bag huset, selv om 10-årige Emma ikke er begejstret for det nye regelsæt.

“Det første, hun spurgte om, da vi kom hjem fra hospitalet, var faktisk, om hun måtte komme ud at ride. Hun er i godt humør og vil gerne i skole i morgen, men hun har stadig ondt,” siger Carina Wulffeld, der selv er blevet mere forsigtig omkring hestene, og hvordan hun håndtere dem.

“Jeg så jo helst, at hun sagde, at nu gider hun ikke de heste mere. Det ved jeg dog godt ikke kommer til at ske. Men Emma får ikke lov til at gå ud til hestene alene længere. Og nu er det med ridehjelm og sikkerhedsvest, hvis hun bare skal i nærheden af dem.”

Emma har haft med heste at gøre, siden hun blev født, og hun fik sin første pony en uge efter hendes femårs fødselsdag.

Emma har onsdag stadig skavanker efter den voldsomme episode i lørdags. Blandt andet har hun et stort blåt mærke på kroppen og har stadig ondt.

“Men Emma er slet ikke sur på hesten, hun siger, at den er sød, og at den ikke mente at ville gøre hende ondt,” afslutter mor.

Emma har fire dage efter stadig et stort blåt mærke efter at være blevet sparket
Emma, der er ude at ride på en af sine ponyer før den voldsomme episode
Foto: Privat


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER