BREAKING: Frikendt for uhyggeligt dobbeltdrab på teenagere på Vestegnen

En 19-årig mand er netop blevet frifundet for et dobbelt knivdrab begået på åben gade i Høje-Taastrup, Her mistede to teenagere livet efter at være blevet stukket i brystet og i halsen

En dommer ved Retten i Glostrup har mandag taget stilling i en alvorlig sag, hvor to teenagere en aften i marts 2023 endte med at miste livet.

Det er en 19-årig mand med mørkt hår, der i løbet af dagen har siddet på anklagebænken tiltalt for de to knivdrab, men også for et drabsforsøg mod en tredje ung mand, der blev stukket i benet med samme kniv.

Ifølge Ritzaus Bureau, der har været til stede under domsafsigelsen, er den 19-årige mand blevet frikendt for alle forholdene.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet efterforskede massivt omkring gerningsstedet i timerne efter drabet

Frifindelsen sker, fordi retten har vurderet, at knivstikkene skete i nødværge, da den 19-årige kort forinden blev udsat for grov vold af blandt andet de afdøde.

De dødbringende knivstik ramte ofrene i henholdsvis hals og i brystet.

Den 19-årige nu frikendte mand har tidligere erkendt, at han førte kniven den aften i marts, men han har også forklaret, at det skete i nødværge, fordi han blev overfaldet af de i alt fire unge mænd.

De fire mænd, hvoraf to er de afdøde – og en tredje er ham, der blev stukket i benet – er alle blevet kendt skyldige i grov vold, som blev begået få minutter før det skæbnesvangre knivstikkeri.

Ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi handlede sammenstødet mellem de unge mænd om to forskellige grupperinger i Høje-Taastrup.

Tidligere i sagen har den 19-årige mand fortalt, at han gik med kniv, fordi han var bange for at blive overfaldet af gruppen.

I en anden uhyggelig sag, der løber i retten i disse dage, har en mor netop afgivet vidneforklaring om fundet af Emilie Mengs lig. Moren var ude at gå med sit barn og mand, da de pludselig fandt en knogle i græsset.