20. jun. 2022 - 9:46

Brand i Zoo er slukket: ‘Vi spærrer området af’Branden i Zoologisk Have på Frederiksberg i København mandag morgen er slukket. Den opstod i Girafhuset, og den får nogle konsekvenser for dyr og gæster.

“Det var en forbipasserende, som kort før klokken 05.00 kunne alarmere brandvæsenet, som kom ganske hurtigt og gik i gang med slukningsarbejdet,” fortæller Jacob Hoeck, pressechef for Zoologisk Have.

“Vi har en dyrlæge, som har en tjenestebolig i haven, og han kunne heldigvis hurtig evakuere girafferne, som kom ud på savannen. Næsehornene bor lige ved siden af, og dem valgte vi også at lukke ud på savannen,” fortæller Jacob Hoeck til presse-fotos.dk

Branden er slukket, men der er sket en hel del skade på Girafhuset.

“Der er et foderkøkken, som er brændt af. Men ellers vil det formentlig være muligt for girafferne at komme tilbage i Girafhuset om natten på trods af de skader, som huset har fået. Det må de tekniske undersøgelser afgøre. Men ellers opholder de sig også ofte ude om natten om sommeren,” siger Jacob Hoeck.

Girafferne og næsehornene ser ud til at være kommet sig rent mentalt over branden ret hurtigt. Derimod er der nogle fugle, som skal undersøges for røgskader.

“Der var nogle fugle, vi måtte tage ud fra stalden i deres bure. Vi skal også have set på, om de er blevet stressede af branden,” siger Jacob Hoeck.

For havens gæster får branden den konsekvens, at området omkring Girafhuset bliver spærret af indtil videre på grund af sodskader på huset. Det er dog stadig muligt at se giraffer og næsehorn på savannen.

Brandvæsenet fik slukket branden i løbet af nogle timer, og der er ikke sket skader på mennesker.

Københavns Politi oplyser til presse-fotos.dk, at afspærringen af Roskildevej, hvor Zoologisk Have ligger, er ophævet, og at trafikken kører nogenlunde normalt.

Politiet arbejdede mandag formiddag stadig i området med at få undersøgt brandårsagen.