Børn skaber kunst i fællesskabets tegn

Mere end 500 børn i alle aldre har været samlet og deltaget i et nyskabende kunstprojekt, der har haft til formål at fremme fællesskabet på tværs af skolegården, i Tårnby Kommune på Amager.

Gennem et par dage har en lang række børn været samlet og bidraget til et storslået kunstprojekt, der går under navnet Fjolle er din ven. Kunstværket er lavet ud af intet mindre end 130.000 perler og fylder næsten 2,5 x 1,5 m.

Det er den frivillige forening Ildsjælene, som holder til på Amager, der atter engang er arkitekten bag projektet, og det anslås, at projektet vil få en plads i Børnenes Rekordbog.

Omdrejningspunktet for projektet er fællesskab, og kunstværket skal forestille Ildsjælenes maskot ‘Elefant Fjolle’, som er populær blandt børn med handikap, diagnoser, ensomhed og udfordringer i livet.

Det skriver den frivillige forening Ildsjælene i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Glade børn i færd med at sætte deres præg på kunstprojektet Fjolle er din ven.

Det er børn fra Skelgårdsskolen på Amager, der har været med til at lave kunstværket og initiativtager til projektet, Simon Brøns, udtaler, at der lægger noget større bag projektet:

‘Projektet skal være med til at inddrage børnene i fællesskabet, og sammen oplever de succesen ved at have bidraget til noget, der er endnu større’

Kunstprojektet får økonomisk støtte af Kultur og Fritid og med hjælp fra Charlotte Holbech, der er lokal perlekunstner, bliver der sørget for, at projektet når nye højder.

Lige nu bliver der afholdt EM i fodbold. Se hvor der bliver vist EM på storskærm på tværs af København her.