Børn på sociale medier elsker dem: Akut forgiftning

På sociale medier er sydkoreanske chilinudler yderst populære blandt børn og unge, der udfordrer hinanden i at spise dem.

Tirsdag besluttede Fødevarestyrelsen dog, at chilinudlerne fra det sydkoreanske firma Samyang ikke længere må sælges i Danmark, fordi de kan give akut forgiftning.

Den beslutning har nu fået nudelproducenten til at undersøge sit produkt for hurtigst muligt at komme med et svar til de danske myndigheder.

Det oplyser Samyang Foods til The Korea Times.

– Fødevarestyrelsen i Danmark har besluttet at tilbagekalde produkterne, fordi de er for stærke og ikke på grund af produktets kvalitet.

– Vi vil nu undersøge produktet og svare Danmarks myndigheder hurtigst muligt, siger en talsperson fra Samyang Foods til The Korea Times.

Der er tale om produkterne ved navn “Samyang Buldak 3x Spicy & Hot Chicken”, “Samyang Buldak 2x Spicy & Hot Chicken” og “Samyang Buldak Hot Chicken Stew”, der tirsdag blev tilbagekaldt af styrelsen.

Beslutningen fra de danske myndigheder blev truffet, fordi capsaicinindholdet i produkterne er så høje, at det kan give akut forgiftning.

Capsaicin er det kemikalie, der giver chilier deres stærke og skarpe smag. Og indholdet af capsaicin udgør en sundhedsfare særligt for børn, forklarede Fødevarestyrelsen i tirsdagens udmelding.

Circle K har netop åbnet op for en en vanvittig mulighed. For mange kan det beskrives som en drøm. Læs historien her.