06. dec. 2022 - 14:25

Bødestraf på 27,6 millioner kroner – to mænd tiltalt for at fremstille millioner af ulovlige cigaretter



To mænd er nu blevet tiltalt i en sag om cirka 14 millioner ulovlige cigaretter – hvis mændene dømmes, kan de se frem til fængselsstraffe og en bøde på omkring 27,6 millioner kroner

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har tirsdag rejst tiltale mod en 54-årig mand fra Tønder Kommune og en 59-årig mand bosiddende i Aarhus Kommune i en omfattende sag om ulovlige cigaretter.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

‘De to mænd er tiltalt for dels salg, dels besiddelse med henblik på videresalg, af mindst 13,9 millioner ulovlige cigaretter fra udlandet. I tabt afgift repræsenterer cigaretterne en værdi på mindst 24,6 millioner kroner,’ skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hvis Anklagemyndigheden får medhold i sagen, er der nedlagt en påstand om fængselsstraffe og en samlet bøde på 27,6 millioner kroner.

De to mænd skulle have begået deres ulovlige gerninger fra sommeren 2020 til den 14. september 2021, hvor de begge blev anholdt i en koordineret aktion.

‘Omdrejningspunktet i sagskomplekset er primært unddragelse af afgifter til statskassen, men anklageskriftet omfatter endvidere en historisk stor sag om overtrædelse af varemærkeloven, da de to mænd også er tiltalt for at have benyttet cigaretpakker med falske logoer til de mange ulovlige cigaretter,’ oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

SE OGSÅ: BEDØVEDE, VOLDTOG OG DRÆBTE 13-ÅRIG PIGE: NU ER TRE AFGHANSKE MÆND FÆNGSLET

Der har i alt været tale om 695.772 falske cigaretpakker med ulovlige logoer og i alt 14 millioner cigaretter.

Sagen mod de to begynder ved Retten i Sønderborg onsdag den 7. december 2022. Der er afsat 17 retsdage til sagen. Man forventer dom den 13. marts 2023.



ANDRE LÆSER OGSÅ