07. jun. 2022 - 14:33

Bøderegn over omstridt arrangement: 466 sigtelser på få dagePolitiet havde utrolig travlt i weekenden, da der var bøderegn over bilister til omdiskuteret arrangement

Det blev i alt til 466 sigtelser, da Syd- og Sønderjyllands Politi i weekenden var til stede i Padborg i Sønderjylland i forbindelse med arrangementet Danmarks Hurtigste Bil (DHB), der blev afholdt på Padborg Park over pinsen.

De fleste af de i alt 466 sigtelser skyldtes for høj fart, kørsel uden førerret og lignende sager.

“Vi planlægger vores indsatser efter mange forskellige hensyn. Når så mange køretøjer samles på et sted, er det fornuftigt, at vi gør en indsats for at sikre, at bilerne overholder lovgivningen og ikke udgør en fare for nogen”, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I alt blev der givet 54 klip, 15 betingede og en enkelt ubetinget frakendelse af kørekortet. En del af sagerne tager også udgangspunkt i, at ejeren af bilen har fået den lavet om og gjort ’smartere’. Blandt andet havde mange bilejere fjernet tildækningen af luftfiltre og fjernet lydpotten, så bilerne larmer og forurener mere end tilladt. Politiet så også mange bilejere, der havde fået undervognen sænket eller dækkende monteret forkert.

SE OGSÅ: POLITIET ER PÅ VAGT: DANMARKS HURTIGSTE BIL ER TILBAGE – MEN MÅSKE FOR SIDSTE GANG!

”Hvis bilen larmer mere end tilladt, så generer man andre mennesker, ligesom bilen medvirker til øget luftforurening, hvis den udleder mere CO2 end tilladt”, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt og tilføjer:

”Med hensyn til sænkning af undervogn og forkert montering af dæk er begge dele farligt i trafikken. Blandet andet får bilen ændrede køreegenskaber, når bilen sænkes og monterer man dækkene forkert, så risikerer man, at de sprænger”, siger færdselslederen.

Fire biler blev i alt beslaglagt ved Padborg Park i weekenden. To af dem skete på grund af konstruktive ændringer, en skete på baggrund af vanvidskørsel og en sidste, fordi føreren kørte bil i frakendelsestiden for tredje gang

SE OGSÅ: DHB ER GODT I GANG I PADBORG – HVOR DER FESTES NATTEN IGENNEM

Arrangørerne af Danmarks Hurtigste Bil var før arrangementet ude med riven af politiet. De mener, at politiet kører en hetz mod deltagerne, og det har gjort fremmødet mindre.

“Politiets hetz mod bilmiljøet i Danmark har sat billetsalget helt i stå. Folk tør simpelthen ikke at møde op til en actionfyldt weekend i bilernes tegn. Jeg bliver hver eneste dag bestormet med mails og opkald, hvor folk spørger, hvad vi gør ved politiet. Svaret er enkelt – hvad kan vi stille op? Hvis det ikke får en markant ændring, så bliver det absolut sidste gang nogensinde, at vi afholder DHB på Padborg Park, siger ejeren af Padborg Park og arrangøren af DHB, Tom Pedersen, til boosted.dk

DHB fandt sted d. 3.-5. juni og er bilglade danskeres svar på Roskilde Festival. Det er første gang siden 2019, at arrangementet gennemføres på grund af COVID-19.

Download vores nye app til Android eller iPhone for daglige nyhedsopdateringer:
Google Play (https://play.google.com/store/apps/details…).
AppStore (https://apps.apple.com/…/presse-fotos-dk/id1625543625…).