Biljagt tværs over Øresund: Eftersøgt person anholdt på broen

Arkivfoto

Dansk og svensk politi gennemførte tirsdag en biljagt tværs over Øresundsbroen, inden det lykkedes at standse en bil med en eftersøgt person.

Biljagten begyndte på Amager, og den sluttede først på den svenske del af Øresundsbroen – altså efter tunnelen og Peberholm, som er dansk territorium.

Københavns Politi bekræfter hændelsesforløbet over for presse-fotos.dk.

“Vi søgte 11. juli at bringe en bil til standsning i en eftersættelse, som foregik hen over Øresundsforbindelsen. Det lykkedes dog først, da den befandt sig på den svenske side – kort før betalingsanlægget derovre. Da de på det tidspunkt befinder sig på svensk side, tager svensk politi personen i deres varetægt,” skriver Københavns Politi i en mail.

LÆS OGSÅ: Lastbil ramte bil i siden: Mor og søn er døde

Personen var efterlyst af Syd- og Sønderjyllands Politi

“Det vil sige, at vi ikke har vedkommendes sag her. Men vi responderede på en anmodning fra vores kolleger i det jyske,” skriver Københavns Politi.

Ifølge flere vidneudsagn deltog der op mod ti politibiler i biljagten. Politiet vil principielt ikke udtale sig om antallet af patruljer, de benytter i den slags opgaver. Men de skriver dog, at de ikke kan genkende antallet ti patruljer.