Nye detaljer: Betjente fandt kvinde i stor blodpøl med kniv i halsen

En 20-årig, mistænkt gerningsmand bag et brutalt knivoverfald er varetægtsfængslet i surrogat efter et grundlovsforhør. Da der ikke er plads på psykiatrisk afdeling, er han i første omgang varetægtsfængslet på en sygeafdeling i Vester Fængsel

Mandag eftermiddag skete et voldsomt knivoverfald på en kvinde i 40’erne på Taastrup Torv, hvor mange forbipasserende blot kunne se på.

Under overfaldet trak gerningsmanden en kniv, som han netop havde købt i Kvickly til 76,95 kroner, og stak den i halsen på den pågældende kvinde.

Den 11 centimeter lange kniv skar halspulsåren og rygmarven over på kvinden og satte sig fast i rygsøjlen.

Sådan lyder den umiddelbare sigtelse mod en 20-årig mand, der mandag aften omkring klokken 19.00 blev anholdt og tirsdag middag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, hvor Presse-fotos.dk var til stede.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her er gerningsstedet

Ifølge Københavns Vestegns Politi kender gerningsmanden og offeret ikke hinanden, og overfaldet er tilsyneladende umotiveret.

Da betjente kort tid efter alarmopkaldet ankom til gerningsstedet, fandt de den blødende kvinde med kniven siddende fast i halsen.

Her var flere forbipasserende i gang med at udøve førstehjælp til kvinden ved at forsøge at stoppe blødningen, mens kniven blev holdt fast af et håndklæde eller lommetørklæde.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at kvinden frem til sin behandling i ambulancen havde mistet 1800 milliliter blod.

Under en operation på hospitalet blev kniven opereret ud, mens hun fik tilført fem liter blod.

Kvinden har siden turen i ambulancen ikke været ved bevidsthed, og lægerne kæmper nu for at redde hendes liv. Hun fik hjertestop kort efter knivstikkeriet, men blev genoplivet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det var her foran Kvickly, at kvinden blev stukket ned

Under grundlovsforhøret tirsdag sad den unge mistænkte med mørkt hår og mørkt tøj meget roligt og upåvirket i forhold til den alvorlige sag, han er sigtet i.

Anklagemyndigheden mener, at han er psykisk syg og vil derfor have ham mentalundersøgt.

Manden blev anholdt på det bosted, han er tilknyttet.

Her har personalet oplyst, at de ikke fandt noget mistænkeligt ved ham, da han kort inden knivstikkeriet forlod stedet.

Politiet kunne skride til anholdelse af ham et par timer efter episoden, da man blev opmærksom på, at han havde brugt sit eget Lunar-kort på at købe kniven i en nærliggende Kvickly – derudover havde den mistænkte gerningsmand også to gange ringet 1-1-2 umiddelbart efter knivoverfaldet og forklaret, at politiet skulle komme til et ikke-nævnt sted og anholde en mand, fordi ‘manden havde gjort noget meget, meget alvorligt’.

Den 20-årige mistænkte blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i surrogat.

Det betyder, at han skal afsone sin varetægtsfængsling på en lukket psykiatrisk afdeling.

Der er dog først plads om ni dage, og derfor skal han afsone de kommende dage på en sygeplads på Vester Fængsel i København.

Presse-fotos.dk dækkede også knivstikkeriet, da det skete mandag eftermiddag. Du kan læse mere om sagen her og se billeder fra gerningsstedet.