02. aug. 2023 - 9:48

Barn udsat for gruppevoldtægt ved højlys dagFoto: Norsk politi

En sag hvor en 13-årige pige er blevet gruppevoldtaget har ramt Norge. En norsk medie erfarer, at mindst en af de mistænkte er asylansøger

I alt fem unge personer er sigtet for voldtægt af en 13-årig, norsk pige eller medvirken hertil.

Annonce

Voldtægten af den mindreårige pige skal være sket den 24. juli i Molde.

Det skriver det norske medie Dagbladet.

Ifølge politiet er pigen blevet udsat for noget, der beskrives som en gruppevoldtægt.

Voldtægten blev desuden filmet, oplyser det norske medie.

Tre af de sigtede personer er under 15 år gamle, en fjerde sigtet er mellem 15 og 18 år, mens den femte sigtede er 18 år.

Annonce

Det norske medie Document.no erfarer, at den 18-årige mistænkte er asylansøger, der netop er ankommet til Norge.

Mediet har spurgt flere af forsvarsadvokaterne til de øvrige sigtede, men de ønsker ikke at svarer på deres klienters etnicitet.

Samtidig har de talt med den 13-årige piges advokat.

Hvordan har hun det?

Annonce

“Det går ikke særlig godt, hun er stærkt påvirket af det her. Det er ikke noget, der forsvinder lige foreløbigt, tror jeg. Men hun bliver passet godt af sin mor. Politiet vil jeg også gerne rose; de har gjort et godt stykke arbejde, både i forhold til hvordan de har håndteret hende, og hvordan de har efterforsket sagen,” siger advokat Curt A. Lier til Document.no

SE OGSÅ: TÆSKEDE SEKSÅRIGE PIGE IHJEL MED MURSTEN: NU ER HAN HENRETTET

Den 18-årige sigtede er blevet varetægtsfængslet i fire uger, men tre af de sigtede er under den kriminelle lavalder, der er på 15 år i Norge.

Derfor er myndighederne og børnenes forældre blevet orienteret. Det er uklart, hvad der skal ske med dem, og den sigtede, der er mellem 15 og 18 år.

“Vi arbejder stadig på at få klarhed over rollefordelingen i forbindelse med overgrebene. Vi har ingen oplysninger, der tyder på, at billeder eller videoer er blevet delt via sociale medier, men vi er opmærksomme på problemet og undersøger også dette,” siger politiadvokat Anders Skorpen-Trøen til Dagbladet.

Ingen af de fem sigtede kendte ifølge Dagbladet pige på forhånd. Voldtægten skulle være fundet sted udendørs i Molde i løbet af dagen.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER