03. okt. 2022 - 10:03

Bander tvinger cykler fra madbude i stor stilFoto: Just Eat Take Away

Budene fra Just Eat Take Away kigger ind i en mørk tid med regn, slud og faldende temperature. Men den seneste tid har budene også kæmpet med at holde på deres cykler. Bandemedlemmerne har fået interesse for de dyre elcykler, som budene cykler rundt på. Bare i løbet af det sidste år er der blevet stjålet cykler til en værdi af 4,8 millioner kroner.

Det skriver Cykelforbundet i en pressemeddelelse.

De unge mennesker, som i de fleste tilfælde er mellem 14 og 20 år, henvender sig til cykelbuddet og fortæller, at de synes cyklen er flot og de vil gerne prøve den. Når cykelbuddet giver dem lov til det, kører de afsted med cyklen. Og når en en gruppe på 4-5 unge mænd omringer cykelbuddet, så ved buddet godt, at han nok ikke kommer til at se sin cykel igen.

LÆS OGSÅ: BRAND VED VIRKSOMHED I KOLDING

Tyverierne er blevet mere brutale

Det er ikke kun, når de unge lader som om, at de vil prøve elcyklen, at de stikker af med dem. Tyverierne er også blevet mere brutale med tiden. Blot i weekenden har et madbud været udsat for trusler, skub og kommet i håndgemæng med nogle unge fyre.

“Der var nogen, der kom hen og satte en hånd i lommen og sagde, at de havde en kniv og sagde: ‘Giv mig din cykel.’ Og så sent som i denne weekend har det resulteret i overfald, hvor de er blevet skubbet og slået”, siger Philip Karnøe, der er HR-partner i Just Eat Takeaway.

Københavns Politi har undersøgt sagerne som almindelige tyverier, men det stigende antal af anmeldelser. Cykelforbundet og Just Eat Takeaway har også kontaktet politiet for at få dem til kigge på de stigende antal af cykeltyverier.