Asylansøgere: Danmark og Rwanda enig om fælles erklæring

En ordning mellem Danmark og Rwanda om overførsel af asylansøgere forventes nu at blive etableret, efter begge lande har bekræftet en fælles ambition i en ny erklæring.

Det skriver Udlænge- og Integrationsministeriet på sin hjemmeside.

Det er udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek fra Socialdemokratiet og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen også fra Socialdemokratiet, der på vegne af Danmark har underskrevet aftalen.

”Jeg er meget glad for, at vi er blevet enige om en fælles erklæring med Rwanda, som bekræfter, at det er vores ambition at etablere en mekanisme, hvor asylansøgere kan blive overført fra Danmark til Rwanda,” siger er udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek og tilføjer:

”Vi arbejder hårdt på at kunne skabe et mere retfærdigt asylsystem, og vi har hele tiden taget nye skridt. Samtidig er det vigtigt, at vi ikke haster noget igennem, men i stedet laver et grundigt stykke arbejde og når frem til en aftale i overensstemmelse med Danmark og Rwandas internationale forpligtelser.”

SE OGSÅ: NYE OPTAGELSER: CHOK MIDT I MADEN – VOLDSOM BILJAGT OG ANHOLDELSE UNDER MIDDAGEN

Ministrene er i det afrikanske land Rwanda for at udbygge det samarbejde, hvor regeringen arbejder på, at asylansøgere, der søger asyl i Danmark, skal indlogeres på et center i Rwanda. De to ministre ankom til landet i onsdags.

Regeringen har i flere år ønsket, at der skulle etableres et modtagecenter for asylansøgere i et tredjeland, og det ser altså nu ud til, at det ønske er rykket et skridt tættere på sin opfyldelse.

”Vi skal sikre, at flygtninge kommer til Europa ud fra humanitære hensyn som eksempelvis FN’s kvoteflygtningesystem og ikke ud fra, hvem der kan betale en menneskesmugler og tage den farlige rejse over Middelhavet,” siger er udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek.