Antallet af elbiler i Danmark runder vild rekord

Elbiler udgør en stadigt større del af den danske bilbestand.

Nu har antallet af indregistrerede elbiler i Danmark rundet 250.000. Det svarer til næsten ni procent af den samlede danske bilbestand.

Det viser tal fra Mobility Denmark, som er blevet offentliggjort tirsdag morgen.

På fem måneder er der kommet 50.000 flere elbiler i Danmark. Og det glæder Mads Rørvig, som er administrerende direktør i Mobility Denmark.

– Elbilsalget har virkelig taget fart de seneste år, og for hver måned fylder elbilerne mere i både bilsalg og bilbestand. Det er til stor gavn for den grønne omstilling, og derfor glæder vi os over at fejre de løbende milepæle, siger han i en pressemeddelelse.

Mobility Denmark hed tidligere De Danske Bilimportører og repræsenterer bilproducenter, bilimportører, ladeoperatører, samt finansierings- og leasingselskaber.

Kigger man på, hvilke elbiler de danske bilejere foretrækker, er der et bilmærke, der skiller sig ud. For mere end hver fjerde elbil, som er indregistreret i Danmark, er en Tesla.

De to klart mest populære elbiler er en Tesla Model Y og en Tesla Model 3. Der er over 30.000 af hver model.

Den tredjemest populære elbil er en Volkswagen ID.4, som der findes knap 14.000 af.

Brian Friis Helmer, som er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, hæfter sig ved, at det snart er hver tiende bil i Danmark, som kører på el.

– Vi skal kun tre-fire år tilbage, hvor det blot var 1 ud af 133 biler, der kørte på el. Det går altså virkelig stærkt for salget af elbiler i øjeblikket, og populariteten er fortsat stigende, skriver han i en kommentar.

En 14-årig pige med en skoletaske er blevet fundet livløs. Hun forlod adressen med en sælbamse, et skatebord en Ipad. Læs historien her.