09. nov. 2022 - 9:51

AGF-fans stjal trøje fra 16-årig AaB-fan: Nu er tre mænd tiltaltØstjyllands Politi har valgt at tiltale tre mænd for røveri. De har ifølge tiltalen tvunget en 16-årig dreng til at tage sin AaB-trøje af og give den til dem efter en kamp mellem AGF og AaB.

Ifølge tiltalen fandt røveriet sted den 17. september på Frederiks Allé i Aarhus kort efter en kamp mellem AGF og AaB. Her blev den 16-årige og nogle af hans venner konfronteret på gaden af en gruppe mænd – heriblandt de tre mænd på 22, 24 og 25 år, der nu er tiltalt.

Mændene omringede ifølge anklageskriftet den 16-årige og truede ham med vold, hvis han ikke tog sin AaB-trøje af og gav den til dem.

De to mænd på 24 og 25 år er desuden tiltalt for ulovlig tvang ved at have truet to af den 16-åriges venner, da de ville til at filme episoden med deres mobiltelefoner. En af vennerne nåede at filme en kort bid af hændelsen, men han blev ifølge tiltalen truet til at slette videoen igen.

LÆS OGSÅ: Presse-fotos erfarer: 28-årig mand blev skudt i hovedet – nu arbejder teknikere på gerningsstedet


Kort efter røveriet blev Østjyllands Politi bekendt med en video på nettet, der viste nogle mænd i AGF-tøj gå rundt med en AaB-trøje i hånden. Det fik politiet til at undersøge, om der lå en kriminel handling bag.

Efterforskningen ledte politiet frem til den 16-årige forurettede, og senere blev seks mænd sigtet i sagen,. Af dem blev de fire varetægtsfængslet. Alle fire er nu løsladt, og anklagemyndigheden vurderede altså, at der skulle rejses tiltale mod tre af de sigtede.

”Efterforskerne har foretaget en række afhøringer og gennemgået en del video-materiale, og det er på den baggrund, at vi har vurderet, at der var grundlag for at tiltale tre af mændene for sammen med flere p.t. ukendte gerningsmænd at have stået bag røveriet, ” siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft, Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Sagen er endnu ikke berammet i retten.