Ældre kvinders konti blev brugt til millionbedragerier

Arkivfoto

Betjente fra Fyns Politi anholdt onsdag en formodet millionbedrager i Københavnsområdet

Fyns Politi mener at have fundet frem til en mand, som har svindlet ældre borgere for mere end en million kroner.

Onsdag blev han anholdt, og torsdag blev han stillet for en dommer ved Retten i Odense med krav om varetægtsfængsling. Ifølge Fyens Stiftstidende endte retsmødet med, at han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Fyns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der er tale om en 28-årig mand fra Svendborg. Han er blandt andet mistænkt for at have ringet til ældre kvinder og udgivet sig for at være fra deres bank.

På den måde har manden formået at få adgang til kvindernes bankkonti.

Adgangen brugte han til at købe dyre ure, som altså blev betalt med penge fra ofrenes konti. Ursælgerne vidste ingenting om bedrageriet.

Manden blev anholdt onsdag formiddag i Københavnsområdet. Det var betjente fra Fyns Politi, som med assistance fra Københavns Politi foretog anholdelsen. Det skete, da manden forsøgte at købe endnu et dyrt ur.

SE OGSÅ: POLITIET: VI KOMMER OG RINGER PÅ HOS JER ALLE

Af hensyn til den videre efterforskning af sagen bad anklagemyndigheden dommeren i Odense om at holde torsdagens retsmøde for lukkede døre, altså uden adgang for tilhørere. Dommeren imødekom ønsket ifølge Fyens Stiftstidende.

På den baggrund ønsker politiet på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen.

Fyens Stiftstidende skriver, at den 28-årige nægtede sig skyldig i alle forholdene i sigtelsen i torsdagens retsmøde. Han tog forbehold for at kære kendelsen om fængsling til landsretten.