19. sep. 2022 - 17:24

Ældre kvinde død efter ræs: To unge er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrabTo unge mænd er blevet varetægtsfængslet for fire uger. De er sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med den sag, som førte til en 60-årig kvindes død i trafikken søndag.

Mændene er henholdsvis 17 og 18 år gamle, og de blev varetægtsfængslet efter et lukket grundlovsforhør i Retten i Holbæk.

De to havde ifølge politiet kørt om kap i området omkring Skovvejen i Svebølle, og det endte med en færdselsulykke.

LÆS OGSÅ: Tre biler i færdselsuheld: Flere personer er kommet alvorligt til skade

Ulykken skete søndag kl 11.38, hvor to biler stødte frontalt sammen. I den ene bil befandt sig en 69-årig mand fra Kalundborg, som hårdt kvæstet blev fløjet med lægehelikopteren til behandling på sygehuset. I samme bil befandt sig en 60-årig kvinde, ligeledes fra Kalundborg. Hun afgik ved døden som følge af sine kvæstelser. 

I den modkørende personbil blev en 18-årig mand fra Jylland reddet ud og ligeledes kørt til behandling – dog ikke med alvorlige skader.

LÆS OGSÅ: Kvinde død i trafikulykke: Politiet efterlyser vidner

”Vores efterforskning af sagen, herunder afhøringerne af vidner, gav os oplysninger om, at den 18-årige forud for ulykken var set køre med høj hastighed og lave hasarderede overhalinger sammen med en anden personbil. Den videre efterforskning skal nu vise det præcise hændelsesforløb forud for ulykken. I den forbindelse hører vi fortsat gerne fra vidner til de to bilers kørsel”, siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen, Midt- og Vestsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Søndag eftermiddag standsede politiet den anden bil på Køge Bugt Motorvejen, hvor den blev ført af en 17-årig ung mand fra Sydvestsjælland. Han blev derfor anholdt.

LÆS OGSÅ: En død og to tilskadekomne efter færdselsuheld

Begge biler er meldt stjålet fra en adresse i Hvidovre.

De unge mænd bliver sigtet for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse, fareforvoldelse og brugstyveri af de to biler.

“Retten valgte i dag, at de begge skal sidde varetægtsfængslet i fire uger, og det sender et stærkt signal om det helt uacceptable i den form for vanvidskørsel”, siger anklagerfuldmægtig Josefine Minor Christensen i forbindelse med retsmødet.