28. dec. 2023 - 9:21

Ægtemand sigtet for drab på dement hustru: ‘Farvel min elskede. Tak for alt’En 81-årig ægtemand er sigtet for at have dræbt sin hustru på et plejehjem. Under et grundlovsforhør har familien udtrykt ønske om fuld åbenhed

81-årige Ebbe Preisler er onsdag morgen blevet sigtet for drabet på sin 80-årige hustru Mariann Preisler. Hændelsen skete ifølge den centrale efterforskningsleder på et plejehjem på Frederiksberg.

Københavns Politi fik anmeldelsen om sagen lidt før klokken 06.00, og onsdag eftermiddag blev den 81-årige mand fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet in absentia forløbeligt 26 dage.

Flere af ægteparrets familiemedlemmer var mødt op til grundlovsforhøret.

På vegne af familien protesterede forsvarsadvokat Knud Meden mod, at dørene skulle lukkes.

“Familien har ønsket, at alle navne skulle være offentlige i denne sag. Det er usædvanligt, men det er sådan, det er. Det betyder også, at det er familiens ønske, at Mariann og Ebbe Preisler omtales ved navn,” siger forsvarsadvokaten til TV 2.

Det ønske efterkom dommeren og lod derfor grundlovsforhøret foregå for åbne døre og uden navneforbud.

Ægteparret Ebbe og Mariann Preisler som de gerne vil huskes Foto: Privatfoto

Ifølge sigtelsen gav Ebbe Preisler sin hustru en dødelig dosis af metadon eller et lignende præparat.

I den forbindelse havde han sendt afskedsbreve til parrets børn, hvor han fortalte om sine intentioner om at tage livet af hustruen og efterfølgende dræbe sig selv, oplyser TV 2, der var til stede under grundlovsforhøret.

Ebbe Preisler var derfor heller ikke selv i stand til at møde op i retten, da han stadig er bevidstløs, efter politiet fandt ham livløs onsdag morgen.

Man ved derfor ikke, hvordan den 81-årige mand forholder sig til sigtelsen.

SE OGSÅ: ÆLDRE MAND KØRER IND I 23-ÅRIG BILIST: ER AFGÅET VED DØDEN

Tidligere har ægteparret dog udtryk ønske om at dø sammen.

Det skete i en kronik tilbage i september under underskriften ‘Min kone og​ jeg vil gerne have et par dødelige piller, så vi en dag kan tage dem frem, se hinanden kærligt i øjnene og sige »Farvel min elskede. Tak for alt«’.

Kronikken blev bragt i Politiken og handler om ægteparrets ønske om at hjælp til at dø sammen. Begge står som afsendere.

‘Samfundet hylder et dogme om, at alle skal leve så længe som muligt, hvad enten de har lyst til det eller ej.’

‘Har man ondt i livet eller er mæt af dage, skal man have behandling eller lykkepiller, så man kan blive ’glad igen’, også selv om det er længe siden, man har været glad,’ skriver parret blandt andet i kronikken.

SE OGSÅ: TEENAGER RAMT AF SKUD VED INDKØBSCENTER

Samtidig skriver Ebbe Preisler, at Mariann Preisler på daværende tidspunkt i september har haft Parkinsons i 26 år.

I retten er det også blevet dokumenteret, at afdøde er dement.

“Med de oplysninger, vi har i sagen lige nu, er der ikke noget, der peger på, at der har været et udtrykkeligt samtykke fra forurettede,” siger anklager Louise Mortensen ifølge Ritzau.

Af den årsag er den 81-årige mand sigtet for straffelovens paragraf 237, der omhandler manddrab og ikke paragraf 239, der kan bruges, hvis man slår en person ihjel efter vedkommendes ønske.

Ebbe Preisler og Mariann Preisler har været gift i 50 år.

OPDATERING:

Den 81-årige mand er nu vågnet. Læs opdateringen HER.