Adam Price raser: ‘Katherine Diez krænker mit privatliv’

Adam Price beskylder Katherine Diez for krænkelse af privatlivets fred med hendes nye bog. Bogen beskriver intime detaljer fra deres forhold.

Katherine Diez har netop udgivet en ny bog om plagiatsagen, men allerede nu møder den kritik.

Dramaforfatter og tv-kok Adam Price beskylder nemlig Katherine Diez for en ‘bevidst krænkelse’ af privatlivets fred.

‘Meget af det beskrevne genkender jeg ikke, og jeg har ikke givet samtykke til, at hun må viderebringe sine subjektive beskrivelser eller fortolkninger af vores intime liv sammen,’ slår han fast i et opslag på Instagram

Adam Price dannede par med Katherine Diez fra 2022 til begyndelsen af 2024. Forholdet sluttede endegyldigt i kølvandet på den omfattende omtale af plagiatsagen.

Med kritikken stiller han sig samtidig uforstående over for, hvorfor Katherine Diez vælger at dele detaljer fra deres intime liv sammen.

‘Jeg er ikke den rette til at gøre mig klog på Katherines bevæggrunde for at skrive, som hun gør, jeg kan blot konstatere, at hun bevidst har valgt at krænke privatlivets fred i forhold til mig,’ skriver han videre på Instagram.

Det er forlaget People’s, der udgav Katherine Diez’ bog i tirsdags. Den nye bog har fået titlen I egen barm og er på 182 sider.

Adam Price overvejer retslige konsekvenser

Derudover giver Adam Price udtryk for i opslaget, at bogen har ‘nogle helt urimelige konsekvenser for de personer, der står mig nær’.

Ifølge tv-kokken blev han desuden blot forelagt et kort uddrag af bogen et par dage inden udgivelsen, men afviser at kommentere yderligere på sagen.

‘To hverdage inden den planlagte udgivelse fik jeg forelagt et kort uddrag af bogen, som jeg fik lov at læse overvåget af People’s Press og Katherines advokat, Heidi Højmark Helweg. Jeg kommer selvsagt ikke til at kommentere yderligere på nogen detaljer fra bogen. Som nævnt betragter jeg det som en krænkelse af privatlivets fred. Dermed anerkender jeg ikke præmissen om, at mit privatliv skal være samtaleemne i det offentlige rum,’ raser han.

Lige nu overvejer Adam Price tilmed, om detaljerne skal have konsekvenser.

‘Jeg har endnu ikke taget stilling til, om krænkelsen skal have retlige konsekvenser, skriver han på Instagram sent mandag aften.

Forlagsdirektør for People’s, Line Miller, er dog uenig med tv-kokkens kritik. Til Politiken skriver hun, at han har haft nok tid til at gøre ‘juridiske indsigelser’.

Derfor er hun ikke af den overbevisning, at forlaget har behandlet sagen ‘hensynsløst eller letsindigt’, skriver Politiken videre.

Katherine Diez har skrevet ny bog selv, siger hun.

ONP.