6.000 liter kemikalier og knap fire ton fyrværkeri: Politi og Forsvar har nu opgjort massivt fund

Politiet og Forsvaret har fundet et lager med op til 3,75 ton fyrværkeri og omkring 6.000 liter kemikalier af forskellig art

Presse-fotos.dk beskrev allerede i onsdags, hvordan bomberyddere fra Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste og øvrigt beredskab var til stede flere dage i Rynkevangen i Kalundborg, hvor man havde gjort et fund af et større fyrværkerilager på en oplagsplads ved Vestsjællands Brandvæsen.

Nu er lageret talt op, efter anmeldelsen indløb i tirsdags.

’Gennemgangen blev afsluttet torsdag eftermiddag, og det foreløbige resultat er, at der i alt er fundet 426 bøtter og tønder indeholdende cirka 6000 liter kemikalier af forskellig art samt fyrværkeri svarende til en samlet nettokrudtmængde på mellem 2,5 og 3,75 ton,’ oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Man fortsætter nu arbejdet med at fjerne kemikalier og fyrværkeri på forsvarlig vis.

SE OGSÅ: BOMBERYDDERE OG BEREDSKAB TIL STEDE EFTER FUND AF STORT LAGER MED FYRVÆRKERI

Oplagspladsen, som fyrværkeriet og kemikalierne blev opbevaret på, bliver til dagligt brugt af Vestsjællands Brandvæsen. Sagerne var opbevaret i bøtter og tønder, der var fulde af sand.

Fyrværkeriet og kemikalierne er blevet samlet ind over længere tid og er indgået i beredskabets daglige arbejde, men er således ikke blevet bortskaffet løbende.

”Vi skal nu sammen med ekspertberedskaberne have vurderet, om tingene har været korrekt opbevaret og i hvilket omfang, opbevaringen eventuelt har udgjort en fare for andre. Når vi ved det, skal den videre efterforskning af sagen vise, om der i givet fald er nogen, der skal holdes ansvarlig for forholdene på pladsen”, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

SE OGSÅ: NYE OPTAGELSER: CHOK MIDT I MADEN – VOLDSOM BILJAGT OG ANHOLDELSE UNDER MIDDAGEN