52-årig mand førte sine børn ud af Danmark for ni år siden: Nu er dommen faldet!

En 52-årig mand er ved retten i Aarhus blevet idømt to års fængsel for tilbage i 2014 at have bortført sine tre børn, som han ikke havde forældremyndigheden til. Den 52-årige blev anholdt torsdag formiddag, da han med fly ankom til landet med to af børnene.

Børnene var på udrejsetidspunktet i 2014 hhv. 10, 13 og 15 år. Da de rejste ind i Danmark torsdag i sidste uge, fulgtes den 52-årige med de to yngste af børnene – en pige og en dreng – på nu 19 og 22 år.

De har en storesøster på nu 24 år, som ikke var taget med tilbage til Danmark.

Bortførelsen fandt sted i maj 2014, hvor manden uden moderens samtykke bragte de tre børn ud af Danmark med ulovligt henblik på et længerevarende ophold i Irak eller Kuwait.

LÆS OGSÅ: 52-årig mand bortførte sine børn for ni år siden: Nu er han bag tremmer

Han bortførte i sin tid børnene fra deres mor, som havde den fulde forældremyndighed over dem alle.

Fredag blev han fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Aarhus, sigtet for børnebortførelse, hvor han blev varetægtsfængslet i tre dage frem til mandagens domsafsigelse. Ved retten i Aarhus blev han så mandag eftermiddag idømt to års fængsel og udvist for bestandigt.

”Der er på alle måder tale om en meget trist sag, hvor ingen af de involverede parter står tilbage som vindere. Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om tre års fængsel, men jeg er nogenlunde tilfreds med rettens dom og sagens afgørelse, hvor den tiltalte – lidt overraskende – valgte at komme til landet i sidste uge efter ni års fravær,” siger Peter Rydder, specialanklager ved anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Den 52-årige mand valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til at anke sagen til Vestre Landsret.

Han sidder fortsat varetægtsfængslet efter mandagens dom.