27-årige anholdt for hvidvaskning af svimlende millionbeløb

En 27-årig mand er i dag blevet anholdt og sigtet for at have hvidvasket 74 millioner kroner – han fremstilles i grundlovsforhør klokken 14

Onsdag morgen kulminerede en længere efterforskning hos Københavns Politi med en anholdelse af en 27-årige mand på en adresse på Midtsjælland.

Han er blevet anholdt og sigtet for at skulle have hvidvasket 74 millioner kroner. Mistanken går helt konkret på, at han er bagmand i et omfattende kompleks af stråmandselskaber, hvor pengene skulle være blevet hvidvasket.

Den 27-årige fremstilles i grundlovsforhør ved Københavns Byret onsdag klokken 14.

SE OGSÅ: EKSPERTER ADVARER: NARKO ER MERE TILGÆNGELIGT END NOGENSINDE – DEN PÅSTAND HAR PRESSE-FOTOS JOURNALIST TESTET

Anholdelsen sker i forlængelse af en anden sag, hvor en 45-årig mand den 3. august i år blev dømt fem års ubetinget fængsel for hvidvask af hele 120 millioner kroner.

I forbindelse med efterforskningen af den 45-åriges sag kom Københavns Politi på sporet af den 27-årige, der i dag blev anholdt.

”Det er en omfattende sag med store beløb, og vores efterforskning peger i retning af, at der er tale om en form for netværk. Derfor kan det ikke udelukkes, at vi kommer til at foretage flere anholdelser,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi.

Københavns Politi har også ransaget den 27-årige mands hjem – her har politiet beslaglagt forskellig elektronisk udstyr, oplyses det.

OPDATERING KLOKKEN 15.54

Københavns Politi oplyser, at den 27-årige mand er blevet varetægtsfængslet i 27 dage.