13. jan. 2023 - 14:13

26-årig erkender drab på Frank: Her er straffenDen 26-årige Jesper Jensen er fredag ved Retten i Randers kendt skyldig i drab på Frank Dan Nørgaard Jørgensen, drabsforsøg, usømmelig omgang med lig, tyveri og brandstiftelse i forbindelse med drabet.

Straffen lyder på 12 års fængsel.

I retten tilstod Jesper Jensen, at han sammen med flere andre personer havde været med til at planlægge og udføre drabet, og at de i forening havde dræbt Frank Dan Nørgaard Jørgensen ved kvælning og slag med jernrør.

LÆS OGSÅ: 26-årig i retten: Ja, jeg slog Frank ihjel!

”Det er en særdeles voldsom og meget omfattende sag med mange sigtede. Det er naturligvis et kæmpe fremskridt, at en af de sigtede nu har lagt kortene på bordet og erkendt sin rolle i drabet,” siger specialanklager Jesper Rubow fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen forsvandt den 14. juli 2022, og politiet fik hurtigt mistanke til, at der kunne være sket en forbrydelse. Den mistanke fik politiet bestyrket, da den 40-åriges bil blev fundet udbrændt ved Vivild på Djursland den 18. juli 2022. Samme dag blev fire personer – heriblandt Jesper Jensen – anholdt. De blev sigtet for drab og varetægtsfængslet i sagen. 

Et par dage senere blev liget af den 40-årige så fundet i et skovstykke i Gassum nord for Randers, hvor det var pakket ind i plastik. Der blev efterfølgende foretaget yderligere anholdelser, så i alt syv personer har været sigtet for forskellige roller i sagen. 

LÆS OGSÅ: Drabssag på Djursland: Overraskende udvikling om drabet på Frank Jørgensen

Motivet til drabet er fremdeles noget uklart, men ifølge bt.dk kan det dreje sig om gæld og en belastende video-optagelse.

Tidligere er en 37-årig mand dømt for at have bortskaffet liget. Det fik han 28.000 kroner for.

Yderligere fire er tiltalt for drab og drabsforsøg, mens en er løsladt.

”Det er min klare opfattelse, at forklaringen i dag også vil få betydning for flere af de andre sigtede i sagen, da den dømte har forklaret, at drabet er sket sammen med dem og efter aftale med dem,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Jesper Jensen modtog dommen, og han skal også betale erstatning til Frank Dan Nørgaard Jørgensens efterladte.ANDRE LÆSER OGSÅ