18 års fængsel i narkosag: Politihund snusede sig frem til stor mængde heroin

Retten i Aarhus

En politihunds gode næse sender nu tre personer sammenlagt 17,5 år i fængsel

26-årige Khaled Badr, 28-årige Melanie Guldbrandt og 28-årige Charles Benyamin Hansen er alle ved Retten i Aarhus netop blevet idømt lange fængselsstraffe for besiddelse af i alt 1,8 kilo heroin.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Det var en narkohund, der tilbage den 23. september 2021 tilfældigvis fandt en mindre mængde hash ved en bygning i Bispehaven i Aarhus.

Det fik Østjyllands Politi til at undersøge området nærmere, og ved nogle ulåste kælderrum fandt narkohunden adskillige poser med heroin – i alt 1,8 kilo – der var gemt.

Ud over stofferne fandt politiet også forarbejdning af narkotika, digitalvægte og andet og andre effekter, der tydede på, at heroinen skulle sælges videre.

Østjyllands Politi kunne i første omgang ikke fastslå ejerne af heroinen, men DNA-spor førte senere politiet til de nu tre dømte.

“En hundesnude og en god politinæse resulterede i et stort fund af heroin, som i første omgang ikke kunne tilknyttes nogen. Det var godt og grundigt politiarbejde fra start til slut, der gjorde udslaget i denne sag samme med DNA-sporene. Det er ikke ofte, vi ser så store mængder heroin, og det belyser også sagens alvor. Den lange fængselsstraf afspejler heroins farlighed og den store mængde,” siger anklager Pia Udbye ifølge Aarhus Stiftstidende.

Anklageren giver udtryk for, at hun er meget tilfreds med dommen.

SE OGSÅ: FÆRGEULYKKE: MOR MISTÆNKT FOR DRAB

Khaled Badr og Melanie Guldbrandt modtog hver fem et halvt års fængsel, mens Charles Benyamin Hansen modtog seks et halvt års fængsel.

Alle de tre tiltalte nægtede sig skyldig i alle forhold om besiddelse af heroinen.

To af dem ankede dommen på stedet, mens den tredje udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.