03. jun. 2023 - 9:41

17-årig overfaldt ansat på institution: Stak af igennem tagetEn ansat på en sikret døgninstitution for unge på Fyn blev fredag aften overfaldet af en af de unge anbragte på stedet.

Det oplyser vagtchefen ved Fyns Politi.

Annonce

Efter episoden stak den unge, der er 17 år, af fra institutionen Egely i Nørre Aaby. Han smuttede ud gennem taget, men efter en lille halv times tid var flugten slut.

– Han blev anholdt i en rapsmark, hvor han lå og trykkede sig, siger vagtchef Lars Thede.

Anholdelsen skete klokken 19.25 fredag aften.

Lørdag vil anklagemyndigheden fremstille den 17-årige for en dommer, der skal afgøre, om der er en begrundet mistanke, og hvad der skal ske med ham.

Annonce

Egely er en del af Socialcenter Lillebælt og hører under Region Syddanmark. Her anbringes både unge, der er sigtet for kriminalitet. Men der er også andre unge, som er fjernet fra hjemmet.

Sidste år blev der anmeldt 117 arbejdsulykker på institutionen, rapporterede Politiken for nylig.

Nogle af de ansatte har fortalt Arbejdstilsynet, at de dagligt eller ugentligt udsættes for fysisk eller psykisk vold. Det førte i januar til et såkaldt strakspåbud, har mediet berettet.

Sidste år blev en medarbejdet stukket med en genstand. Det var en alvorlig situation, har institutionens leder, Susanne Peyk, sagt. En tandbørste var blevet tilspidset og brugt som våben.

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER