27. jan. 2023 - 15:32

14-årig dreng blev voldtagetArkivfoto

En 34-årig kvinde er i dag blevet kendt skyldig i voldtægt af en 14-årig dreng

En dommer ved Retten i Randers har fredag eftermiddag idømt en 34-årig kvinde tre måneders ubetinget og syv måneders betinget fængsel for at have begået voldtægt i form af at have haft samleje og andet seksuelt forhold med en blot 14-årig dreng på en adresse på Djursland i november 2022.

Annonce

Her var den 34-årige kvinde først tiltalt og nu dømt for at have haft samleje flere gange med den 14-årige dreng og for at have udført oralsex på ham.

Anklagemyndigheden er ikke tilfreds med dommen på ti måneders fængsel.

”Jeg er overrasket over, at retten kun har valgt at idømme en straf på ti måneders fængsel, hvoraf størstedelen er gjort betinget – til trods for, at den tiltalte er blevet kendt skyldig i det alvorlige forhold omkring seksuelt samvær, hvilket jeg naturligvis er tilfreds med. Men det undrer mig, at straffen ikke er strengere, når man ser på den strafskærpelse, der trådte i kraft 1. marts sidst år vedrørende seksuelle forhold med mindreårige,” siger senioranklager Rosa Pape, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

SE OGSÅ: DRÆBT I HØJRESVINGSULYKKE: NU ER LASTBILCHAUFFØR SIGTET FOR UAGTSOMT MANDDRAB

Den 34-årige kvinde nægter sig skyldig og ankede dommen på stedet. Hun vil gerne frifindes.

Annonce

Anklagemyndigheden overvejer også at anke dommen.

Ifølge den danske straffelov betegnes det som voldtægt, hvis en på 22 år eller over er seksuelt sammen med et barn på under 15 år.ANDRE LÆSER OGSÅ