09. jan. 2023 - 21:56

108 dyr døde da grisetransport væltedeMandag formiddag væltede en grisetransport i Nørre Aaby på Fyn. Nu er der blevet gjort status over uheldet

Mandag klokken 08.56 modtog Fyns Politi en anmeldelse af, at en grisetransport var væltet på Nørregaardsvej i Nørre Aaby på Vestfyn.

“Umiddelbart er det en smal vej, hvor to større lastbiler har skullet passere hinanden. Så er svinetransporten uheldigvis kommet lidt for langt ud og væltet om på siden,” siger Peter Bisgaard, der er vagtchef hos Fyns Politi, til Fyens Stiftstidende.

De to lastbiler har ikke ramt hinanden, og der er ikke tegn på, at nogen af dem har kørt for hurtigt. Til gengæld var rabatten blød, da det havde regnet.

108 grise døde

Kort efter anmeldelsen var Fyns Politi talstærkt til stede på Nørregaardsvej sammen med brandvæsen, en dyrlæge og en slagter.

Presse-fotos.dks udsendte fortalte fra uheldsstedet, at flere grise var i gang med at blive aflivet.

Peter Bisgaard og Fyns Politi har efterfølgende gjort status over antallet af døde grise.

Vagtchefen fortæller således, at 108 ud af 168 ombordværende grise døde. Nogle blev aflivet, mens andre døde af kvælning som følge af uheldet.

SE OGSÅ: SÅDAN DØDE SIDNEY LEE

Chaufføren er uskadt

Chaufføren af grisetransporten måtte ifølge Fyens Stiftstidende en tur på hospitalet til kontrol.

Han er dog ikke kommet alvorligt til skade, men er nu tilbudt krise- og psykologhjælp.

Chaufføren er en meget erfaren en af slagsen, der netop havde hentet grisene – som var avlsgrise, der skulle fragtes til Padborg og derfra videre til Slovakiet, fortæller Ulrik Eriksen, der er leder i den virksomhed, som skulle transportere grisene, til Fyens Stiftstidende.ANDRE LÆSER OGSÅ