Cyklist affyrer 15 skud mod uskyldig mand

Anklagers hovedvidne nægtede at fortælle, og vidner vedkendte sig ikke tidligere forklaringer under retssag. Nu er mistænkt frikendt

Efter en omfattende retssag endte det fredag formiddag med en frifindelse til tre mænd, der var tiltalt for et skyderi i Sønderborg.

De tre mænd blev derfor alle løsladt. Den ene havde siddet varetægtsfængslet i to år, fortæller hans forsvarer, Michael Juul Eriksen.

Et enigt nævningeting kom frem til, at der ikke er beviser til at kunne dømme de tre mænd for skyderiet, hvor en ung mand 30. oktober 2022 blev ramt af skud.

En cyklist standsede og affyrede 15 skud mod manden, der sad og spiste foran et pizzeria i Sønderborg. Han blev ramt af fem skud i benene og i en arm og snittet af flere skud, men overlevede. Cyklisten kørte videre og forsvandt.

Ifølge anklagemyndigheden var den ene tiltalte – en 20-årig mand – cyklisten, der skød, mens de to andre på henholdsvis 26 og 30 år var tiltalt for at anstifte eller medvirke.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Billedet er fra kort efter skyderiet

Skudepisoden blev fanget på videoovervågning, og oplysninger tydede på, at skyderiet var hævn for et overfald på den 26-årige mand aftenen forinden på Torvet i Sønderborg.

Det havde offeret intet med at gøre, men man formodede, at han var blevet forvekslet.

Men under retssagen, hvor der blev ført hele 44 vidner, var der ikke beviser for at dømme.

Ifølge retten vedkendte ingen vidner sig deres tidligere udtalelser om genkendelse af den 20-årige som den, der skød.

– Retten statuerede, at optagelserne af gerningsmanden heller ikke gav mulighed for en sikker identifikation, skriver retten i et resumé af dommen.

Desuden gik et vigtigt vidne tabt for anklagemyndigheden.

– Anklagemyndighedens hovedvidne nægtede at afgive forklaring i retten, og hans forklaringer til politirapport kunne efter oplysningerne om ham og hans virke ikke tillægges nogen særlig bevisværdi, skriver retten.

/ritzau/

Illustrationsfoto