Tivoli fejrer Nordens største græskar med Halloween-kunst

Foto: Tivoli

Nordens største græskar forvandles til skræmmende kunstværker til Halloween, når kunstner Malik Mabe går i gang med opgaven i Tivoli.

Lørdag den 12. oktober blev Nordens største græskar kåret i Tivoli under DM i Kæmpegræskar 2024. Her deltog ni gigantiske kæmpegræskar i konkurrencen.

Torsdag den 24 oktober vil græskarne dernæst blive forvandlet til enorme græskarlygter og kunstværker som en del af Halloween-fejringen.

Det er den dansk-amerikanske kunstner Malik Mabe, der får til opgave at skabe imponerende kunstværker ud af græskarne.

Og det er en stor opgave, som venter ham.

Vindergræskaret vejer nemlig intet mindre end 1.115,8 kilo, hvilket svarer til omtrent det samme som en fuldvoksen bisonokse. Dermed vil vindergræskaret tilmed blive Nordens største græskarlygte.

(Artiklen fortsætter under billedet)

DM i Kæmpegræskar.

En unik udfordring i Tivoli

Det bliver en motorsav som sit primære værktøj, Malik Mabe skal bruge for at omdanne de gigantiske græskar til skræmmende Halloween-skulpturer.

‘Jeg er glad for igen i år at få mulighed for at arbejde med Danmarks største græskar i Tivoli, som altid byder på unikke udfordringer. I år står jeg over for en kæmpe udfordring, da det største græskar har sat ny nordisk rekord. Det er enormt. Græskarudskæring kræver en del teknisk kunnen, da hvert græskar har sin egen form og struktur, som man skal tilpasse sig undervejs. Jeg planlægger ikke motiverne på forhånd, men lader mig inspirere af både græskarrets naturlige former og den særlige stemning i Tivoli. Det handler om at finde en balance mellem det uhyggelige og det humoristiske, når jeg skærer foran Tivolis gæster. Processen kræver koncentration og præcision, og det er fascinerende at se, hvordan enkle linjer kan forvandle et græskar til noget helt særligt,’ siger han i forbindelse med den opgave, der venter ham.

Årets vinder blev Peter Holst Olsen fra Næstved, der med sit 1.115,8 kilo tunge græskar også satte ny Nordisk rekord. Det var første gang, at han deltog i DM i Kæmpegræskar.

Malik Mabe begynder med at udskære græskarrene klokken 11 fra den 24. oktober til den 27. oktober foran Nimb. Til Halloween den 31. oktober vil alle de enorme græskarlygter og skulpturer være oplyst.

Tivoli gør klar til en skræmmende god Halloween. Forlystelsesparken slår snart dørene op for den uhyggelige sæson.