Nu kommer sneen til Danmark

Sneen kommer til Danmark om få uger.

Sneen og slud er på vej, vurderer DMI. De seneste dage har været præget af grå skyer og regn i det meste af landet. Nu tyder det på, at vejrbilledet får en hvid nuance i den kommende tid.

Flere steder i landet er danskerne nu begyndt at stå op til koldere morgener og dage præget af regnvejr. Efteråret er for alvor ankommet, men nu melder sneen snart sin ankomst – før tid.

Sådan skriver DMI i sin månedsprognose.

 Starten af uge 43, som strækker sig fra den 21. til den 27. oktober, vil regnvejret stå på de fleste dage. Ugen vil dog også byde på sol og mere stabil vejr.

Uge 44 er dog mere utilregnelig, hvor der blandt andet er udsigter til dagstemperaturer mellem 7 og 13 grader, men om natten vil de komme helt ned til 2 grader nogle steder i landet.

Herfra går det dog nedad med temperaturen og opad med hensyn til sneen.

I uge 45, som er starten af november, er der udsigter til frostgrader. Ved klart vejr kan der være dis og tåge, som kommer til at blive hængende det meste af dagen.

Det betyder også, at nattetimerne vil byde på frost lokalt.

Så kommer sneen

Når regnen, tågen og disen har lagt sig, kommer sneen. Det viser prognoserne fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Sneen har lige nu meldt sin ankomst sidst i november, hvor et lavtryk i Norskehavet vil sende mild luft til Danmark.

Derfor kan det ikke udelukkes, at sneen vil falde, inden kalenderen viser vinter.

“Der er dog et alternativt scenarie, hvor et dominerende højtryk bygges op over Grønland og Arktis. Sker det, kan kold luft trække ned over Nordeuropa og Danmark fra nordlige retninger. Hvis det vil ske, så kan den anden halvdel af november byde på hyppig nattefrost og måske endda snebyger, skriver DMI.

Nu hvor sneen melder sin ankomst, er det værd at være opmærksom på de nye regler. I 2024 er der nye regler for vinterdæk, som skal overholdes, hvis du vil undgå bøde.