Kaldte sin sagsbehandler for Hitler: Forlod retten som en fri mand

En armensk mand der har boet i Danmark de seneste 13 år var i dag for Retten. Her var han tiltalt for, at chikanere og komme med dødstrusler til en sagsbehandler fra jobcenteret i Middelfart.

“Du er racist, et svin, en hund og skal snart dø”.

Sådan lød mange af de 147 talebeskeder, som den armenske mand havde indtalt på sin sagsbehandlers telefonsvarer igennem de to måneder, hvor truslerne og chikanen stod på.

Onsdag var manden så for retten, hvor han var sigtet for trusler og chikane mod sin sagsbehandler ved Middelfart Jobcenter.

Manden havde fået en anbefaling fra sin læge omkring, at han skulle have førtidspension. Det var hans sagsbehandler ikke enig i, og ville som udgangspunkt ikke tilbyde manden førtidspension.

Det var her at manden begyndte sin chikane af medarbejderen.

Ifølge sagsbehandleren var manden truende og aggresiv ved deres møder, skriver TV 2 FYN.

Da han blev indstillet til et praktikforløb med tre timers arbejde om dagen gik det helt galt.

Herefter begyndte den armenske mand at kontakte sin sagsbehandler på nærmest daglig basis med de truende beskeder.

På de to måneder, hvor chikanen stod på, har manden kontaktet sagsbehandleren hele 147 gange. Han har sågar ringet 10 gange på en enkelt dag.

Manden der kom til Danmark for 13 år siden taler meget dårligt dansk, og havde derfor en tolk ved sin side i retten.

‘Du er racist, du er falsk, Hitler og du er gammel og skal snart dø’, er nogle af de ting manden har sagt til sin sagsbehandler.

Sagsbehandleren var indkaldt som vidne i retten. Hun havde i første omgang ikke lyst til at være til stede, hvis den armenske mand ville være at finde i retten samtidig.

Til sidst gik hun med til det og hun kunne herefter fortælle grådkvalt, om sine oplevelser med den truende mand.

Hun kunne herefter berette, hvordan sagen havde haft store konsekvenser for hende. Hun har været sygemeldt i flere måneder, og har modtaget psykologbehandling. I dag er hun stadig utryg ved at færdes offentligt.

Den 54-årige mand erkendte de mange beskeder.

Hans opfattelse var dog en helt anden end sagsbehandleren. Han mente ikke de skulle ses som trusler, men derimod som en hjælpende hånd. De mange beskeder skulle hjælpe hende med at se sandheden.

Han mente også at sagsbehandleren skulle have forfalsket dokumenterne fra lægen.

Fra Anklagemyndighedens side appelerede man til at manden skulle have ubetinget fængsel og udvises af landet.

Forsvarern til den armenske mand mente derimod at han skulle frifindes, da han ikke havde forstået jobcenterets beskeder og faktisk aldrig havde været voldelig over for sagsbehandleren.

De tre domsmænd valgte at give manden en betinget dom på fire måneders fængsel på grund af hans baggrund og det lange tidsforløb. En enkelt dommer mente dog, at dommen skulle være ubetinget. 

Dommen betød også, at Anklagemyndighedens påstand om udvisning fra Danmark faldt bort, da en udvisning minimum kræver fire til fem måneders ubetinget fængsel. 

Den 54-årige modtog dommen og kunne gå fra Retten som en fri mand. 

Den nyeste måling viser hvilken minister der er mest populær blandt danskerne.