Silas Holst scorer nyt job: Skal lede jagten på fremtidens stjerner

Illustrationsfoto: Silas Holst.
Illustrationsfoto.

Musicalen vender tilbage til Danmark efter 25 år. Det er Silas Holst, der står i spidsen for den nye opsætning.

Musicalen vender tilbage til Danmark efter 25 år – Silas Holst står i spidsen for den nye opsætning

Musicalen Fame blev sidst sat op i Danmark for 25 år siden. Snart kan du dog se frem til et gensyn med musicalen.

Næste år vender Fame nemlig tilbage.

Det skriver B.T.

Den professionelle danser og musicalperformer Silas Holst, sætter blandt andet holdet og bliver forestillingens koreograf.

Det er Hele Danmarks Musicalteater, der annoncerer nyheden i en pressemeddelelse. Det er et samarbejde mellem One and Only Musicals, Vejle Musikteater og Holstebro Teater.

Fame handler om at turde drømme stort, hvilket minder mig om, da jeg som ung stod foran spejlet og havde store drømme,’ fortæller Silas Holst i pressemeddelelsen.

Musicalen udspiller sig på en kunstnerisk og kreativ skole og følger en gruppe gymnasieelever samt lærere. Alle sammen drømmer om at udtrykke sig gennem deres kunst og blive anerkendt for dem, de er.

En stor opgave venter Silas Holst

De medvirkende vil være en blanding af etablerede musicalstjerner, kendte navne og unge, uprøvede talenter.

Det bliver dermed Silas Holsts opgave at forsøge at finde unge, uprøvede talenter, der skal præge den danske musicalbrache i de kommende år.

‘Det er en kæmpe ære at være med til at bringe musicalen tilbage til Danmark og være med til at finde de nye talenter, som musicalen netop handler om. Det betyder meget for mig, at jeg kan give noget tilbage til den næste generation,’ forklarer Silas Holst videre i pressemeddelelsen.

Silas Holst oplyste tidligere på året, at han indstiller sin karriere som professionel danser efter sin medvirken i Strictly Ballroom næste år.

Han vil dog stadig fortsætte med at lave musicals med fokus på sang og skuespil. Samtidig fortsætter han stadigvæk bag scenen som koreograf.

Fame får premiere i Falkonersalen på Frederiksberg den 11. september 2025. Dernæst opsættes musicalen tilmed på Vejle Musikteater fra den 22. oktober og Musikteatret Holstebro fra den 7. november.

Musicalen er baseret på musicalfilmen af samme navn fra 1980 og er kendt for sange som I Want to Make Magic og Can’t Keep It Down.

Saturday Night Fever fejrer spektakulær premiere.