Susse Wold modtager Lifetime Achievement Rainbow Award

Susse Wold hyldes for sit mangeårige engagement i AIDS-sagen og kampen for LGBT+-personers rettigheder i Danmark.

Onsdag den 16. oktober modtager skuespiller Susse Wold en særlig hyldest ved Danish Rainbow Awards. Det finder sted i Cirkusbygningen.

Danish Rainbow Awards vælger at hylde skuespilleren med en Lifetime Achievement Rainbow Award for hendes mangeårige engagement i AIDS-sagen.

‘Siden 1980’erne har Susse Wold været en af de vigtigste allierede for LGBT+ personer i Danmark, især i kampen for seksuel sundhed. Hun var en af de første kendte personer, der stod frem som allieret under aids-epidemien, og hun står der stadig,’ udtaler Danish Rainbow Awards i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

Skuespillerens engagement og indsats er en af hovedårsagerne til, at mennesker med HIV har kunnet stå imod fordomme og fordømmelse. Hun har nemlig stået i spidsen for sagen i en tid, hvor mange vendte HIV-positive ryggen.

Susse Wolds kamp for at behandle mennesker med HIV med omsorg og respekt, har bidraget til den generelle accept af LGBT+ personer i nutidens Danmark.

Susse Wold modtager derfor ved Danish Rainbow Awards 2024 en helt ekstraordinær anerkendelse. Hun har været præsident for AIDS-Fondet siden 1986.

Læs også: Pinlige øjeblikke i Vild med dans: ‘Jeg bliver stangliderlig’.

ONP.