Nu sker der igen: Her kan du se nordlys torsdag aften

Torsdag aften er det muligt at se nordlys over flere steder i Danmark. Det fortæller flere af Presse-fotos.dks læsere

Nu har du igen muligheden for at se det smukke, grønne lys, som hænger i luften – og er kendt og eftertragtet i det meste af verden, men kun sjældent muligt at se.

Nemlig nordlyset – og i de kommende timer kan det ses i Danmark.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nordlys over Børkop torsdag aften

Presse-fotos.dks udsendte har spottet nordlys torsdag aften i blandt andet Odense, Børkop, Sorø, Hirtshals og Skodsborg Strand, som billederne i artiklen er fra.

Andre af Presse-fotos.dks læsere oplyser også, at de har set nordlys i skyfri områder flere steder i landet – det gælder blandt andet i Værløse, på Amager, i Smørum og i flere nordsjællandske byer.

Nordlys er farvede lys, der vises på nattehimlen. De opstår, når Solen sender laddede partikler mod Jorden – når disse partikler rammer atomer og molekyler i vores atmosfære, får de luften til at lyse op og danne farverige bånd.

Farverne i nordlyset varierer, afhængigt af hvilken type gas og hvilken højde i atmosfæren, kollisionerne finder sted. De mest almindelige farver inkluderer grøn, rød, violet og blå.

Har du lyst til at vinde et gavekort til en valgfri restaurant på hele 1.000 kroner? Så skal du blot tilmelde dig Presse-fotos.dks spritnye nyhedsbrev ved at klikke her

Glamsbjerg nordlys torsdag aften
Fredericia, Sønderparken torsdag aften
Trelde Næs ved Fredericia
Nordlys torsdag aften i Hirtshals
Billede fra nordlys i Odense
Nordlys ved Skodsborg Strand
Nordlys over Sorø torsdag aften