Busser og tog dropper rejsekortet: Snart skal du betale på en anden måde

Det kan i fremtiden blive muligt at betale med kreditkort, når danskere skal køre med bus, tog eller metro. Det skriver Ingeniøren.

Det vil ske, når der efter planen i 2026 bliver udrullet et nyt system, der skal erstatte de blå rejsekortstandere.

Det fortæller direktøren i Rejsekort & Rejseplan, Tina Hørbye Christensen, torsdag på en trafikkonference i København, beretter Ingeniøren.

Indtil for nylig skulle brugere af den kollektive trafik mange steder være i besiddelse af et fysisk rejsekort, men kortet blev tidligere på året suppleret med en app.

(Artiklen fortsætter under billeder)

Illustrationsfoto.

– Når vi har implementeret den alternative løsning, når det virker, og vi kan fjerne de blå punkter, så vil vi arbejde på, at man kan bruge kreditkort, siger Tina Hørbye Christensen ifølge Ingeniøren på konferencen.

Mediet skriver, at Rejsekort & Rejseplan er på vej til at sende et projekt for det fremtidige system i udbud.

I en forhåndsmeddelelse beretter selskabet ifølge Ingeniøren, at systemet skal kunne tage imod både plastikkort med NFC-chip, som ligner det nuværende rejsekort, samt kreditkort.

I tidligere udmeldinger fra Rejsekort & Rejseplan har det lydt, at det ikke var muligt at integrere betaling med kreditkort i det danske system.

Kreditkortbetaling kan potentielt gøre det nemmere for danske brugere af kollektiv transport at anskaffe sig billet til deres rejser.

Norlys har politianmeldt en sag, hvor en ukendt afsender udgiver sig for at være Norlys og truer med lukning af strømmen.