Almelderrost restaurant i København lukker efter mere end 10 år

Illustrationsfoto.
Illustrationsfoto.

Den danske restaurant lukker efter mere end 10 år i toppen af den gastronomiske scene. Restauranten har ellers modtaget adskillelig hæder.

På trods af at den danske restaurant har været i toppen af den gastronomiske scene, lukker den – med kort varsel.

Den danske restaurant har været i toppen i mere end ti år og er kendt for sin fortolkning af moderne nordisk gastronomi.

Nu står den altså over for lukning, og det skyldes økonomiske problemer.

Selvom Restaurant STUDIO har opnået international anerkendelse og seksstjernede anmeldelser, har du altså været vanskeligt for forretningen at løbe rundt.

Det oplyser LOCA Gruppen, som ejer restauranten.

LOCA Gruppen overtog Restaurant STUDIO i 2019. Dengang lød det, at de ville skabe en bæredygtig restaurant både i forhold til råvarer og økonomi.

Højt kvalitetsniveau årsag til lukning af restaurant

Driften har dog også vist et overskud i 2023. Men efter et 2024 præget af økonomiske udfordringer er de nødt til at dreje nøglen om.

Omkostningerne ved det høje kvalitetsniveau overgår nemlig det nødvendige antal gæster. Dette har gjort det umuligt at opretholde en sund forretning.

‘Vi er meget stolte af det, vi har opnået med STUDIO, men samtidig har vi desværre måttet sande, at tiderne lige nu ser ud til at være noget andet end den oplevelse og det prisleje, som STUDIO repræsenterer. Økonomisk bæredygtighed og økonomisk ansvarlighed er én af LOCA Gruppens kerneværdier, og i lyset af det vælger vi derfor at trække stikket nu,’ siger ejerne Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard i en pressemeddelelse. 

Restaurant STUDIO er ledet af køkkenchef Christoffer Sørensen og har i tidens løb høstet adskillelig hæder.

Blandt andet har de en plads på World’s 50 Best Discovery-liste og en rangering som nummer 81 på Opinionated About Dining’s liste over Europas bedste restauranter.

Restaurant STUDIO lukker endegyldigt lørdag den 12. oktober.

Go’ Kaffe lukker ned – klar til nytænkning og kunst.

ONP.