Skud affyret mod Israels ambassade

Sveriges regering ser “med alvor” på en skudepisode ved Israels ambassade i Stockholm og har etableret kontakt til den danske regering.

Det oplyser den svenske justitsminister, Gunnar Strömmer, onsdag ifølge nyhedsbureauet TT.

– Jeg ser med alvor på affyringen af skud mod Israels ambassade i Stockholm i går aftes og på hændelserne, som rapporteres fra København her til morgen, siger Strömmer i en skriftlig kommentar til nyhedsbureauet TT

Svensk politi har onsdag bekræftet, at der er blevet skudt mod Israels ambassade i Stockholm tirsdag.

Sidst på natten til onsdag fandt to eksplosioner sted umiddelbart i nærheden af den israelske ambassade i Hellerup nord for København. Det vides ikke, om ambassaden i Hellerup var målet.

Der er heller ingen oplysninger om en eventuel sammenhæng mellem hændelserne, som finder sted på et tidspunkt, hvor situationen i Mellemøsten er særdeles anspændt.

Allerede tirsdag aften klokken 18 blev der indledt en politiindsats nær den israelske ambassade i Stockholm, som ligger på Strandvägen centralt i den svenske hovedstad. Det skete, efter at der var meldinger om et højt smæld.

Ingen er blevet anholdt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto.

– Der er gjort fund, som bekræfter, at der blev affyret skud, siger Rebecca Landberg, som er pressetalsperson hos politiet i Stockholm, til SVT.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilke fund der er blevet gjort ved ambassaden. Der henvises til, at der fortsat efterforskes.

Sagen efterforskes som groft brud på våbenloven, trusler og fareforvoldelse.

Der er i Sverige blevet truffet en række sikkerhedsforanstaltninger ved ambassader og forskellige trossamfund, oplyser politiet i en e-mail til TT.

Det er sket på baggrund af “eksterne faktorer”, lyder det.

Der er fortsat meget politi i området ved Israels ambassade i Danmark, hvor der lydt to kraftige eksplosioner. Politiet er i gang med at undersøge hændelserne og kan nu komme med flere oplysninger.