Margrethe Vestager får stor formandspost

Margrethe Vestager
Foto: Trine Søndergaard/ ft.dk

Den politiske veteran Margrethe Vestager kan nu se frem til årsskiftet, hvor hun har landet en ny bestyrelsestitel.

Den nuværende EU-kommissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen føjer fra 1. januar 2025 en ny titel til sit lange CV.

Margrethe Vestager er intet mindre end en politisk veteran, der tidligere har haft prominente titler som vicestatsminister, økonomi- og indenrigsminister samt undervisnings- og kirkeminister.

De seneste 10 år, har hun brugt som Danmarks repræsentant i Europa-Kommissionen som konkurrencekommissær. Og i 2019 blev hun ledende næstformand.

Nu kan hun så se frem imod at blive bestyrelsesformand for et af landets førende universiteter, DTU.

Det oplyser DTU selv i en pressemeddelelse.

Perfekt match

”Margrethe Vestager er et yderst professionelt menneske med et stort globalt netværk og med omfattende indsigt i samfundsforhold, universiteter og digitalisering, herunder kunstig intelligens,” udtaler formand for udpegningskomitéen Helle Vang Andersen, der er ledelseskonsulent og forhenværende direktør i Cowi.

Danmarks Tekniske Universitet, eller DTU, er Danmarks største uddannelsesinstitution for ingenører og er blandt andet internationalt anerkendt for sin forskning.

Helle Vang Andersen har da også kun rosende ord om den kommende bestyrelsesformand. I pressemeddelsen lægger hun vægt på, at Margrethe Vestagers kompetancer er et godt match med DTU’s ‘strategiske retning’.

”Hun passer virkelig godt som bestyrelsesformand for et teknisk universitet med en ambitiøs strategi, hvor pejlemærker som digitalisering, Europas bedste ingeniøruddannelse og bæredygtighed er i højsædet,” siger Helle Vang Andersen.

Ser frem til posten

Margrethe Vestager ser da også selv frem til sin nye bestyrelsespost.

Hun vurderer DTU til at spille en stor og vigtig rolle i fremtidens samfund.

”Der er brug for ny teknologi i forhold til de udfordringer, vi står over for på kloden: Klimaforandringer, biodiversitet, levevilkår og vores sikkerhed. Men der er også brug for, at vi bruger teknologien på en ordentlig måde, der tjener menneskeheden bedst. Jeg mener, det er alt det, DTU står for. Det er én af de mest moderne og relevante institutioner, man kan forestille sig. Og det er et stort privilegie at få lov til at være formand for bestyrelsen,” siger den kommende formand.

Margrethe Vestager bærer formandskabs-stafetten videre fra den svenske professor Karin Markides fra 1. januar 2025.

Torsdag har Mette Frederiksen meldt ud om pensionsalderen.