Nye parkeringsregler i København: Får stor betydning for bilister

Parkeringspladser

Der er store ændringer for bilister i København. Parkering på byen parkeringspladser vil blive dyrere og den gratis parkering om søndagen er blevet skrottet.

Parkeringsregler og parkeringspladser er nogle af de emner, der har været oppe at vende i den nye budgetaftale i Københavns Kommune. Derfor er der kommet ændringer, som vil få stor betydning for byens bilister.

Budgetaftalen har taget udgangspunkt i, at bilerne skal fylde mindre i bybilledet – Der skal være mere byrum og mindre ‘bilrum’.

Derfor skal der blandt andet være flere parkeringspladser til cykler og færre til biler ved grønne områder.

Det siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) og socialborgmester Karina Vestergård  Madsen (EL).

Den nye budgetaftale er blevet præsenteret på Rådhuset i dag. Priserne på parkeringen vil stige yderlige, så det nu bliver dyrere at parkere i København.

Ingen gratis parkering om søndagen

For bilister, der ikke bor i hovedstaden, har det været attraktivt at køre ind mod byen om søndagen. Men den fordel er nu blevet skrottet, da det skal mindske antallet af biler i København.

Udover de højere priser på byens parkeringspladser i de forskellige zoner, er der også andre parkeringsregler, som er blevet ændret.

Den gratis parkering om søndagen vil gå fra at være gratis hele dagen, til kun at være gratis i den første time.

Bilerne skal væk fra gaden

Med den nye budgetaftale er det håbet, at man kan få bilerne væk fra gaden og ind i parkeringsanlæggene. På den måde vil der være flere grønne områder, som ikke bliver fyldt med køretøjer.

Det betyder også, at 525 parkeringspladser bliver nedlagt. Der vil også blive oprettet mellem 400-800 parkeringspladser til ladcykler, som bliver omdannet fra bilparkering til cykelparkering.

“Der mangler parkeringspladser i København. Nu vender vi udviklingen og skaffer 2.100 flere parkeringspladser til de bydele, hvor det i mange år har været nærmest umuligt at finde parkering”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V).

Fo nyligt kom det frem i en undersøgelse, at flere kommuner tjener stort på bøder, der bliver uddelt på kommunens parkeringspladser.