Ny udstilling på SMK: Nordiske kvinder i centrum

Foto: SMK
Foto: SMK

Snart åbner ‘Statens Museum for Kunst’ dørene for en ny udstilling, der giver et enestående indblik i nordiske kvindelige kunstnere.

Statens Museum for Kunst slår inden længe dørene op for en ny udstilling.

Udstillingen har til hensigt at gøre opmærksom på en række nordiske kvindelige kunstnere og deres vej mod stjernerne.

Kunstværkerne tager udgangspunkt i den litterære periode ‘Det Moderne Gennembrud’ i årene 1870-1910.

Her vil udstillingen sætte fokus på, hvordan kvindelige kunstnere formåede at tilegne sig succes i en periode, der så godt som var domineret af mænd.

Kvinderne klarede sig imod alle odds, men deres succes blev en kortvarig oplevelse. På trods af samtidens succes, har deres kunstværker nemlig ikke overlevet tidens tand.

De er mere eller mindre forsvundet fra vores erindring, og på den bekostning sætter ‘Statens Museum for Kunst’ deres værker under lup for at forstå nutidens tendenser.

Hvordan kan det være, at kvinderne senere blev glemt og forsvandt stille og rolligt fra kunsthistorien på trods af deres succes?

Hvordan kan ny teknologi hjælpe os med at genfortælle og måske endda forstå fortiden på nye måder?

Dette er blot nogle spørgsmål udstillingen rejser og forsøger at gøre os klogere på med hjælp fra én af tidens største digitale kunstnere. Itzel Yards, bedre kendt som ‘lx.shells’, interaktiv installation vil nemlig være at finde gennem hele udstillingen.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Udstillingen går under navnet ‘Against All Odds – Historiske Kvinder og Nye Algoritmer’ og slår officielt dørene op for besøgende lørdag den 31. august. Den løber frem til søndag den 8. december.

København er en højborg for kuturelle oplevelser. Her er 14 gratis museer, du med fordel kan besøge.