Voldtægtsforsøg midt på Rådhuspladsen

En udenlandsk mand er sigtet for at forsøge at voldtage en kvinde i de tidlige morgentimer midt på Rådhuspladsen i København

Fredag morgen omkring klokken 06.30 har Københavns Politi modtaget en anmeldelse om et voldtægtsforsøg, der udspillede sig på en bænk midt på Rådhuspladsen.

Efter ankomst til stedet blev en 44-årig rumænsk mand anholdt og sigtet for at forsøge at voldtage en kvinde.

Manden er senere fredag blevet fremstillet i et grundlovsforhør ved Københavns Byret, hvor han via en tolk gjorde det klart, at han nægter sig skyldig i voldtægtsforsøg.

I politiets sigtelse mod ham lyder det, at han forsøgte at voldtage en kvinde, der på grund af indtagelsen af alkohol var ude af stand til at give samtykke eller modsætte sig.

Voldtægtsforsøget fandt ifølge sigtelsen fra Københavns Politi ligeledes sted på bænken på Rådhuspladsen omkring klokken 06.30.

Efter grundlovsforhøret besluttede dommeren af varetægtsfængsle den 44-årige mand i fire uger.

Ifølge B.T. skete det, fordi dommeren vurderer, at der er grund til at antage, at manden på fri fod vil unddrage sig forfølgningen eller fuldbyrdelsen, som det lyder i retsplejeloven.

To personer har netop mistet livet i et tragisk sammenstød på en mindre vej. I den forbindelse har politiet netop skredet til anholdelse af en mand.

Illustrationsfoto