Fodboldfan idømt et års fængsel: Kastede brosten mod tjenestehund og hundefører

Arkivfoto

En 20-årig mand fra Køge er netop blevet idømt et års fængsel for at kaste en brosten mod politiet og for grov forstyrrelse af ro og orden, før en fodboldkamp på Brøndby Stadion i oktober sidste år.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet blev angrebet med kasteskyts og fyrværkeri, da en større fangruppering blev truende og aggressive kort før kampen mellem Brøndby og FCK den 24. oktober i år. Dette skete på Glentemosen i Brøndby.

Da politiet gik i gang med at efterforske hændelsen, fandt de frem til den 20-årige mand, der blev sigtet for at kaste en brosten mod en tjenestehund og en hundefører.

Denne sigtelse blev til en dom, da Retten i Glostrup fandt manden skyldig i at angribe politiet, og for at være maskeret.

LIGE NU LÆSER ANDRE: NADIA NADIMS MOR DØD I ULYKKE

”Fordi tiltalte før var dømt for fodboldrelaterede straffelovsovertrædelser lagde anklagemyndigheden op til en skærpet straf, og det fulgte retten,” siger anklagerfuldmægtig Mette Thorsen i pressemeddelesen.

Straffen lyder på et års ubetinget fængsel, da den dømte mand allerede har en dom for grov forstyrrelse af den offentlige orden, som fandt sted ved et fodboldstævne. Udover denne dom, er manden også dømt for at have røvet en fodboldtrøje fra en fodboldfan.