Offer indhentet og brutalt likvideret

Østre Landsret stadfæster, at to mænd skal idømmes livstid for drabet på 22-årige Serdal Bas

Den 22-årige Serdal Bas blev 28. december 2021 dræbt, da han blev jagtet, indhentet og skudt i Hallingparken i Brøndby Strand.

Onsdag er der sat punktum i straffesagen mod to drabsmænd, som begge får livstid af Østre Landsret. Det skriver sn.dk.

Dommen er en stadfæstelse af byrettens dom, der også idømte dem livstid.

Det var 28-årige Kenny Villanueva Jensen, som skød og dræbte 22-årige Serdal Bas. Den anden dømte er 23-årige Ali Yildirim, som var med og ligeledes får livstid for drab.

(Artiklen fortæstter under billedet)

Alle bilelderne i artiklen er i timerne efter drabet

Kenny Jensen har ifølge sn.dk under hele sagen bedyret, at han var alene om at begå drabet, selv om de var to om at jagte skudofferet.

Ali Yildirim har under sagen holdt fast i, at han udelukkende var på jagt efter ofre, som han kunne røve.

Men Østre Landsret slog altså fast, at de begge skulle dømmes for drab.

Dog var to nævninger ifølge sn.dk uenige i, at Ali Yildirim skulle dømmes for drab, men udelukkende for forsøg på røveri, som han selv havde erkendt. Men flertallet har altså dømt ham for drab.

Ifølge sn.dk reagerede 23-årige Ali Yildirim på skyldkendelsen ved at kaste et glas vand efter retsformanden og råbe voldsomme ukvemsord, hvilket medførte, at retsmødet blev afbrudt for en kort stund.

Ali Yildirim valgte efter skyldkendelsen at forlade landsretten, og han var derfor ikke til stede, da strafudmålingen blev læst op, skriver sn.dk.

Da drabet fandt sted 28. december 2021, var det højlys dag.

Få minutter inden drabet skal mændene ifølge vidner have henvendt sig til flere biler i området. I en af bilerne sad en ung mand og kvinde, der hørte en af dem sige “Det er ikke ham, vi leder efter”, efter at han havde kigget i bilen.

Vidner har også hørt en af de skyldige råbe: “Der er svinet”, og “når vi fanger dig, så knepper vi dig” efter Serdal Bas, da de fik øje på ham.

Ifølge de to dømtes forklaringer havde Kenny Jensen problemer med en gruppe i Brøndby Strand, som Serdal Bas var en del af. Problemerne bundede i en gæld til gruppen.

/ritzau/