Måling: Kamala Harris vandt klart debatten mod Trump

63 procent siger i måling, at Harris klarede præsidentdebat bedst. Vælgere var mere skeptiske før tv-debat

Demokraten Kamala Harris vandt klart, konkluderer CNN, på baggrund af en måling som tv-stationen har fået foretaget efter præsidentdebatten mellem Harris og republikaneren Donald Trump natten til onsdag.

Målingen viser, at 63 procent er af den opfattelse, at Harris klarede sig bedst mod 37 procent til Trump.

Målingen er foretaget blandt registrerede vælgere, der overværede debatten på tv-kanalen ABC.

CNN havde inden debatten spurgt de samme vælgere om forventningen til de to deltageres optræden. Her sagde 50 procent, at den ville favorisere Harris og andre 50 procent Trump.

Her lykkedes det for alvor for Harris at rykke under debatten. Situationen blev således vendt på hovedet i forhold til den tv-debat, som præsident Joe Biden havde med Trump i slutningen af juni.

Her fremstod Biden forvirret og alderssvækket over for Trump og tabte debatten stort. Det udløste i Det Demokratiske Parti et krav om, at Biden skulle trække sig som partiets kandidat ved præsidentvalget.

Det gjorde han mindre end en måned efter og banede vej for, at Kamala Harris kunne blive sit partis præsidentkandidat ved valget 5. november.

Politiske eksperter hæfter sig ved, at Harris ved tv-debatten på ABC fik Trump til at tabe tråden, da hun beskyldte Trump for at overdrive, hvor mange mennesker der møder op til hans valgmøder. At mange af dem keder sig så meget, at de går før tiden.

New York Times konstaterer, at hun udnyttede Trumps største svaghed.

– Ikke hans resultater. Ikke hans splittende politik. Ikke hans historie med provokerende erklæringer. I stedet tog hun sigte mod en helt grundlæggende del af ham: Hans ego, mener avisen.

Det skal understreges, at CNN’s måling intet siger om, hvordan vælgerne agter at stemme ved valget. Det er også meget usikkert, hvor mange af Trumps tilhængere der har fulgt debatten på ABC.

/ritzau/