Hvad er det? Eksplosion ryster skolevej

Borgere i en landsby er i chok, efter en eller flere ukendte gerningsmænd har antændt en hjemmelavet bombe

Flere familier vågnede pludselig i et stort chok midt om natten, da en eksplosion rungede et ellers fredeligt boligkvarter med et stort brag.

“Jeg blev vækket klokken 02 i nat og blev temmelig forskrækket på grund af et voldsomt brag,” lyder det fra en forfærdet familiefar.

Eksplosionen skete på Søndersøvej ved Tværvej i den vestfynske by Vissenbjerg og nede på vejen mødte der senere familiefaren et frygteligt syn.

Det fortæller han til Presse-fotos.dk.

“Da vi kommer ned og ser, hvad der er eksploderet, kan vi se, at mindst tre kanonslag er blevet tapet rundt om en gasflaske,” siger familiefaren og tilføjer:

“Gasflasken og kanonslagene lå på fortovet ned til skolen, men vi fjernede den, fordi der er mange børn, som går den vej i skole og til bussen.

Familiefaren oplyser, at han ikke har meldt sagen til Fyns Politi, men på Facebook går diskussionen om hændelsen allerede i lokalgruppen for byen Vissenbjerg.

“Vi blev også vækket af det voldsomme brag, og både os og hunden blev vildt forskrækket,” lyder det fra en af naboerne til eksplosionen, mens andre giver udtryk for, at de er vrede over hændelsen i lokalområdet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses den hjemmelavede bombe bestående af en gasflaske og tre kanonslag

Selv samme familiefar, som Presse-fotos.dk tidligere har været i kontakt med, opfordrer i Facebook-gruppen også borgere til at være påpasselige.

“Jeg kan godt leve med braget, men jeg kunne ikke tænke mig at skulle ned og samle nogen op, som er blevet forbrændt. Pas på hinanden, det er farligt, det I har gang i,” skriver familiefaren.

Der er ikke meldinger om, at nogen personer skal være kommet til skade som følge af eksplosionen. Den skete natten til torsdag omkring klokken 02.00.

En teenager har mistet livet efter en tragisk hændelse, hvor flere ambulancer og politiet har været rykket ud. I den forbindelse er en anden teenager blevet anholdt og sigtet for at have været skyld i episoden.