Hugo Boss får kæmpe bøde på flere millioner

Hugo Boss

Modekoncernen Hugo Boss har accepteret en bøde på 12 millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven.

Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Hugo Boss har i perioden fra januar 2014 til april 2018 løbende videregivet fortrolige informationer. Informationerne har blandt andet omhandlet priser, rabatter og tidspunkter for udsalg i sine egne detailbutikker til konkurrenterne Ginsborg og Kaufmann, der sælger herretøj.

Informationsudvekslingen gjorde det muligt for konkurrenterne at tilpasse deres salgsstrategier.

Anklagerfuldmægtig hos NSK Christian Brynning Petersen er tilfreds med, at Hugo Boss nu accepterer bøden.

– Det er afgørende for at opretholde en sund og fair konkurrence, at virksomheder overholder konkurrencelovgivningen, siger han i pressemeddelelsen.

Ud over bøden på 12 millioner kroner har to ledende medarbejdere fra Hugo Boss accepteret personlige bøder på 120.000 kroner hver for deres medvirken til overtrædelserne, oplyser NSK.

Når konkurrenceloven overtrædes, kan det gå ud over forbrugerne. Det påpeger Christian Brynning Petersen.

– Det anses som en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, når konkurrerende virksomheder udveksler fortrolige oplysninger om priser og rabatter på den måde, det er gjort i denne sag.

– En sådan overtrædelse kan gå ud over forbrugerne, der risikerer at betale højere priser for produkterne, siger han.

Kaufmann har også betalt kæmpebøde

Det er ikke kun Hugo Boss, der skal af med millionerne.

Tøjkoncernen Kaufmann har tidligere betalt en bøde på seks millioner kroner i forbindelse med sagen. I juni lød det, at koncernen valgte at betale for at få afsluttet sagen.

– Vi ville naturligvis meget gerne have været denne sag foruden, som har kostet betydelige både ledelsesmæssige og økonomiske ressourcer. Det sagde administrerende direktør, Henrik Kaufmann, i en pressemeddelelse:

– Samtidig står det klart, at Kaufmann aldrig har haft til hensigt at bryde gældende lovgivning og vurderer heller ikke, at vi i den forbindelse har haft nogen form for økonomisk vinding.

Nu skal der nye metoder til for at sikre, at sagen om Hugo Boss ikke gentager sig.

Han slog samtidig fast, at koncernen har brugt lejligheden til at via nye, interne procedurer at sikre, at en lignende situation ikke kan ske igen.

Sagen blev anmeldt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i august 2021.