Nu kommer hedebølgen: Pas på dig selv og familien

Hedebølge over Danmark

En hedebølge står for døren og hvis du skal nyde sommervejret, så vær opmærksom på, at det også kan blive for meget af det gode. Derfor er det en god ide at følge rådene, så du kan få det meste ud af varmen.

Selvom kalenderen siger efterår, så er vi endnu ikke færdige med sommervejret. DMI har sendt varsel om hedebølge flere steder i landet.

Fredagens prognose byder også på sol og klart vejr og solstrålerne fortsætter de kommende dage.

“I dag bliver endnu en varm og solrig dag, dog vil solen i perioder være sløret af højtliggende skyer. Temperaturen når op mellem 22 og 27 grader. Bliver det for varmt, så søg mod østvendte kyster. Her bliver det noget køligere”, lyder det fra vagthavende meteorolog hos DMI, Mette Wagner, på deres hjemmeside.

Hedebølgen kommer til at ramme København og Nordsjælland de kommende dage og derfor er det en god ide at følge de gode råd fra Sundhedsstyrelsen.

“Derfor kommer vi, herfra DMI, med de varmeste anbefalinger om, at man lytter til Sundhedsstyrelsens gode råd i varmen”, skriver Mette Wagner.

Sådan undgår du hedeslag

En hedebølge er kvalificeret ved, at der i tre dage i træk er en gennemsnitstemperatur på 28 grader. Når temperaturen er så høj i så lang tid, er der risiko for hedeslag, svimmelhed og kvalme.

Derfor har Sundhedsstyrelsen samlet gode råd til, hvordan du komme bedst gennem en hedebølge:

  • Ophold dig i skyggen eller bær en hat.
  • Drik rigeligt med vand, også selvom du ikke er tørstig.
  • Spis eller drik noget saltholdigt, hvis du sveder meget.
  • Find et sted med luftafkøling eller aircondition ved meget høje temperaturer.
  • Hold øje med prognoserne, der kan variere fra landsdel til landsdel.
  • Sørg for let tilgængelighed til drikkevand, hvis du er et offentligt sted.

Et andet godt råd, er, at du holder øje med din urin. Farven på urinen kan være en god indikator på, om du har fået nok vand i løbet af dagen.

DMI advarer: Tårnhøje temperaturer på vej