Fodboldkort til knap 2 milloner kroner fundet i pilleæske

I denne weekend blev der afholdt Nordic Card Show 2024 i Bella centret i København.

Nordic Card Show er Skandinaviens største event inde for samlekort, og mange forventningsfulde unge og ældre havde valgt at bruge deres lørdag ved at stå i en af de lange køer for at blive lukket ind, da dørene åbnede op klokken 10.00 lørdag formiddag. 

På Nordic Card Show er der mulighed for at købe alt indenfor samlekort, være med til breaks, bytte kort og spille Pokémon med andre der deler samme interesse. 

(Artiklen forsætter under billedet)

Hvordan finder man så rundt i den her verden og sikrer sig både kvaliteten på ens kort samt at tingene er 100% ægte?

Det gør man ved at købe færdig vurderede kort eller selv sende dem ind til det amerikanske firma PSA, der autentificere samt vurderer standen på kortene ud fra 1-10, hvor 10 er det højst mulige grading.
Kortene bliver hos PSA efter vurdering svejset ind i en hård plastic æske, der bevarer og beskytter kortet for fremtiden – men samtidig sikre det kortets værdi.

Bag på dit PSA-kort finder du en QR-kode hvor du enkelt kan bruge kameraet på dit mobil til at scanne koden til hurtigt få et overblik over, hvor mange kort der findes i verdenen med den samme vurdering eller en endnu bedre. 

(Artiklen forsætter under billedet)

Pokémon

Eksperten og samleren Granit Maliqi. der medvirkede på Nordic Card Show, giver os her under en enkel og meget overfladisk introduktion til Pokémon.

Pokémon er et spil fra Japan hvor kortene har forskellige styrker og egenskaber, der kan bruges i spillet.

Kortene er blevet populære samlerobjekter med priser op til flere millioner af kroner per kort.

Det mest eksklusive sæt kaldes 1st edition, serien blev solgt i begrænset opslag, fordi den ikke fik så meget opmærksomhed og blev derfor heller ikke printet i så mange eksemplarer.

Pokemon fik sin sit store gennembrud i sammen med gameboyspillet og den tegnede TV-serie med navnet Pokemón i 1997, og efterfølgende var der et release af Unilimited Base Set kort i 1999, som fik interessen til at eksplodere verdenen over.

Verdens dyreste kort er et Pikachu Illustrator som blev solgt for 36.500.000 danske kroner.

Figuren Sol er de mest indbringende at kigge efter i din egen og børnenes samlinger er Charizard.

Verdens dyreste Fodboldkort i Sverige

Pastill fabrikken Alifabolaget fra Stockholm introducerede 1949 Alfapastillen, hvor man puttede et fodboldkort ned i æskerne sammen med pastiller.

Det er særligt en serie, der har fået verdenens øjne på sig, og det er en serie med 36 kort der hedder Alifabolaget VM-spelare 1958.
I serien indgår et billede på det tidpunkt af en blot 17-årige VM-debuterende Pelé från VM i Sverige det samme år.

Kortet er hvad man i samlerverden kalder et ”Rookiecard”, det vil sige at det første kort der noglesinde er blevet printet med den aktuelle spiller.

Kortet med Pelé s Rookie PSA (9 år) blev solgt til den vanvittige pris af 1.517.740 danske kroner.

(Artiklen forsætter under billedet)

Gunnar nu

En eftersøgt Dansk serie fodboldkort er hvad man kalder Gunnar Nu kort, der udkom 1965-77.
Serien består af to dele, Høeghs Stjerneserie 1965-69 og Pingvin Lakrids Nu Stjerneserie 1970-77.

Kortene blev også ligesom Alifabolagets kort lagt ned i en æske med sportspastiller. Et værdifuldt kort i serien er den tidligere danske landsholdsspiller Allan Simonsens Rookie kort fra 1972, hvor han spillede i Vejle.

Tonni Hansen, der er sælger på Nordic Card Show (Se billede), har sammenstillet et register over hele serien på sin hjemmeside.

Rich’s

Kaffetilsætningsfirmaet C.F. Rich & Sønner dominerede reklame-samle billederne fra midten af 1920 og frem til 1970.
Rich’s serien tager dig med gennem både Danmarks samt verdens historien via sine serier med meget flotte motiver.
Nogle serier fra Rich’s at holde øje med er Rich’s Sportsfolk og Opfinderserien fra 1927, som ligger til at give godt.

Samlekort Auktion DK

Anders Fredrik Andersson, som selv var besøgende på Nordic Card Show, sælger samlekort på kommission via Facebook og sin egen Facebookgruppe Samlekort Auktion DK.

Anders Andersson mene,r at interessen for samlekort stiger meget hurtigt i øjeblikket, og i de her usikre tider økonomisk, så giver det en tryghed at investere i ting, man kan tage på fysisk og som har en reel værdi.

Sender advarsel.

Anders Andersson sender også en advarsel omkring at sælge sine egne kort på DBA, Marketplace på Facebook og lignende steder.

Risikoen at blive snydt er stor, hvis man sælger selv og ikke har en indblik i markedet eller tingenes værdi.
Det kan være at man sætter en for lav pris, eller at der kommer nogen hjem og giver et skambud langt under den reelle værdi på objekterne.

Han anbefaler derfor en tryg handel i stedet for, nemlig at sælge via auktion hvor kortene plejer at sælges til den rigtige fornuftig pris. 

Aktionssiden på Facebook, kan man blandt andet byde på en komplet mappe med Skandia’s 1. Serie: Sports Galleri fra 1934.