Flere personer døde til havs

Mindst otte personer er afgået ved døden, efter en båd kom i problemer til søs. Redningsmandskabet er ankommet til stedet

Båden havde ifølge embedsmanden 59 personer om bord. De 51 øvrige passagerer er nu i redningsarbejdernes varetægt, lyder det.

Otte migranter er døde, efter et forsøg på at krydse Den Engelske Kanal mellem Frankrig og Storbritannien. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP søndag.

Migranternes båd kæntrede kort efter afgang, oplyser det franske politi.

Franske myndigheder har søndag ved middag bekræftet ulykken.

Embedsmand i Pas-de-Calais-regionen Jacques Billant oplyser til AFP, at redningsarbejdere omkring klokken 01.00 lokal tid blev gjort opmærksomme på, at en båd ud for kysten ved Ambleteuse var i vanskeligheder.

Søfartsmyndigheder i landet sagde lørdag, at adskillige migranter havde forsøgt at tage rejsen over kanalen i små, overfyldte både de seneste dage.

Alene fra fredag til lørdag blev der foretaget otte forsøg på at krydse kanalen, og 200 mennesker blev reddet på 24 timer, lød det.

Ulykken sker mindre end to uger efter et lignende forsøg, hvor 12 migranter døde, mens de prøvede at krydse kanalen.

Det blev den dødeligste af sin slags i 2024.

Mere end 22.000 migranter har siden begyndelsen af 2024 krydset Den Engelske Kanal, oplyser britiske embedsmænd til AFP.

Migranterne betaler flere tusind euros per person for at menneskesmuglere vil fragte dem fra Frankrig og over grænsen til Storbritannien.

De franske og britiske myndigheder har i flere år forsøgt at stoppe strømmen af migranter mellem de to lande.

Den Engelske Kanal er en af de travleste søfartsruter. Strømmen i kanalen er stærk, hvilket gør det særligt farligt at krydse den i små både.

/ritzau/