Fængselsbetjent stukket ned af indsat

En fængselsbetjent er onsdag blevet stukket i maven med en blyant, så han måtte på sygehuset.

Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Voldsepisoden har fundet sted i forbindelse med en gårdtur i Vestre Fængsel, og det er andet overfald på få dage i fængslet ifølge Fængselsforbundet.

I weekenden blev en anden fængselsbetjent slået i hovedet med en jerngenstand, så han efterfølgende skulle sys på skadestuen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Denne episode fandt sted i fængslets hospital, da fængselsbetjenten forsøgte at berolige en mand.

Den indsatte var ophidset og kastede vand på en sygeplejerske, så fængselsbetjenten forsøgte at berolige ham. Men det lykkedes ikke. I stedet blev han angrebet og udsat for vold.

Formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, siger i pressemeddelelsen, at han er bekymret for situationen i Vestre Fængsel. Der er overbelægning – altså flere indsatte end der er plads til – og det kan ifølge formanden mærkes.

– Det er klart, at alle kan mærke, at Vestre Fængsel er overfyldt. Det rammer de indsatte, at betjentene mangler mulighed for at påvirke dem i en positiv retning.

– Vi har ikke tid til relationsarbejde og kulturforståelse – hele grundkernen i vores arbejde. Og det øger risikoen for konflikter, siger Bo Yde Sørensen.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor alvorligt de to fængselsbetjente kom til skade, eller hvad deres tilstand er onsdag eftermiddag.

For nyligt blev en anden fængselsbetjent stukket ned med en skarp tandbørste, da en indsat pludselig gik amok.