Elcyklist kræves fængslet: trodsede afspærring ved cykelløb

Cyklister

Flere cykelryttere kom til skade – en alvorligt – da en 24-årig mand på en elcykel lørdag endte midt i et cykelløb i Hvidovre.

Københavns Vestegns Politi har vurderet, at den 24-årige bør varetægtsfængsles i sagen, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup søndag klokken 11, oplyser politiets vagtchef Bo Nyberg Ris.

Den 24-årige kom selv til skade, og har er indlagt på hospitalet. Han er derfor ude af stand til at møde i retten.

Skulle dommeren nå frem til, at manden skal varetægtsfængsles, skal der i givet fald holdes et nyt retsmøde, når manden kan møde frem i retten.

Bo Nyberg Ris fortæller, at manden ifølge sigtelsen trodsede en afspærring ved Hvidovrevej og Vestkærs Allé. Ved afspærringen befandt sig officials, men manden på elcyklen kørte alligevel ind på løbsruten.

Det lokale Hvidovre-medie Risbjerg & Co har talt med en 19-årig mand, som overværede ulykken som tilskuer til løbet.

Øjenvidnet fortæller, at der var tale om en mand på en elcykel af mærket MATE. Det er en kraftig elcykel med brede hjul og kraftige dæk, som er beregnet til høje hastigheder.

– Sådan en elcykel vejer ret meget, så den tonser lige igennem feltet og rammer den første rytter. De to ryttere lige efter rammer også ind i den, for han kommer på tværs af vejen. Cyklerne knækker og ligger i flere dele, fortæller øjenvidnet, Oscar Sonnenborg, til Risbjerg & Co. 

Vagtchef Bo Nyberg Ris oplyser til Ritzau, at flere cykelryttere til skade. En er kørt til Rigshospitalet, og hans tilskadekomst betegnes ifølge vagtchefen som alvorlig.

Ifølge cykelmediet Feltet.dk skriver kommunikationschef i Danmarks Cykel Union Ulrich Gorm Albrechtsen i en Facebook-gruppe for licensryttere, at to cykelryttere er indlagt.

Rytteren med de alvorligste skader har flere brækkede ryghvirvler og uklart bevidsthedsniveau. Den anden rytter er indlagt på Hvidovre Hospital med en punkteret lunge, oplyser kommunikationschefen ifølge Feltet.dk.

Begge indlagte ryttere kommer fra Nørrebro Cykleklub.